Πάνω από 1.000 κρούσματα κορωναϊού σε φυλακή στην Καλιφόρνια: Ανησυχούμε λέει ο Νιούσαμ

File Photo: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, δεξιά, ακούει καθώς τον γνωρίζει ο Kirikou Muldrow, 8 ετών, από τον γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Holly Mitchell και το μέλος της Συνέλευσης της Καλιφόρνιας Sydney Kamlager-Dove, δεξιά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Hot and Cool Cafe στο πάρκο Leimert μετά από αρκετές ημέρες. EPA, Genaro Molina




Τα κρούσματα Covid-19 εκτοξεύτηκαν πρόσφατα στην παλαιότερη φυλακή της Καλιφόρνιας, στο Σαν Κουέντιν, όπου περισσότεροι από 1000 κρατούμενοι διαγνώστηκαν θετικοί με τον νέο κορονοϊό, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Είναι ένα από τα θέματα που μας ανησυχούν βαθιά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσαμ, υπογραμμίζοντας πως το 42% των περίπου 3.500 κρατουμένων του σωφρονιστικού ιδρύματος San Quentin, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, θεωρείται «ιατρικώς ευάλωτο».

Σε αντίθεση με άλλες φυλακές της πολιτείας, εκείνη του Σαν Κουέντιν δεν είχε πληγεί από τον νέο κορονοϊό, έως τις αρχές Ιουνίου. Όμως, οι μεταγωγές ασθενών από φυλακές όπου είχαν καταγραφεί πολλά κρούσματα, όπως εκείνης του Τσίνο, φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα την έξαρση της επιδημίας.

«Δυστυχώς, ήλθαν χωρίς να έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις», είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR ο γιατρός Ματ Ουίλις, διευθυντής υγείας της κομητείας Μάριν, όπου βρίσκεται η φυλακή.

Το κέντρο κράτησης του Τσίνο, κοντά στο Λος Άντζελες, ήταν γνωστή εστία της Covid-19 στην αρχή της επιδημίας. Περισσότεροι από 500 κρατούμενοι διαγνώστηκαν με τη νόσο και 16 πέθαναν.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, ΗΠΑ

 

Τερματίζει ο Τζο Μπάιντεν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, λόγω της πανδημίας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: