Ωρα εξηγήσεων από Παπαγελλόπουλο στην Προανακριτική: Αντιμέτωπος με 4 βαριές καταγγελίες

FILE PHOTO: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Εξηγήσεις για μία σειρά καταγγελλόμενων παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη με βασικό άξονα την υπόθεση Novartis και όχι μόνο, καλείται να  δώσει σήμερα κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Η  εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου από τα μέλη της Προανακριτικής έχει προγραμματιστεί για τις 2.00 το μεσημέρι και μεταξύ άλλων ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης θα κληθεί να απαντήσει για:

  • Τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποί έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός της είχε ζητήσει να κατασκευάσει διώξεις για τους 10 πολιτικούς.
  • Για τους ισχυρισμούς του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε ισχυριστεί και καταθέσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να “κατασκευάσει” διώξεις κατά ανεπιθύμητων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
  • Για το φερόμενο περιεχόμενο των καταθέσεων του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή, που είχε κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών παραμονές εκλογών, προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να κερδίσει και πάλι την εκλογική αναμέτρηση.
  • Για τους ισχυρισμούς (για τους οποίους έχουν υποβληθεί και σχετικές    μηνύσεις) αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που ανέφερε ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε παρουσία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά την καταβολή χρηματικού ποσού ως δικαστικά έξοδα για την διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων με εκδότη

Υπενθυμίζεται ότι η προανακριτική  επιτροπή αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα της στις 30 Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι φοβάται η κυβέρνηση και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έδωσε σε κάθε ΜΜΕ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: