Ο Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Πολωνίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φτάνει να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για να εισαγάγει ένα σχέδιο για την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ βετεράνων των ΗΠΑ, στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί την 24η Ιουνίου στην Ουάσιγκτον τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα, έγινε σήμερα γνωστό από την εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη στον Λευκό Οίκο, από τότε που η πανδημία Covid-19 κατέκλυσε τις ΗΠΑ.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων την «ενίσχυση της συνεργασίας» των χωρών τους στον αμυντικό τομέα, όπως και «το εμπόριο, την ενέργεια και την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Κεϊλέι ΜακΑνένι.

Όπως μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ, της επίσκεψης του Αντρέι Ντούντα στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ακολουθήσει η ανακοίνωση της μετακίνησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία προς την Πολωνία, η οποία επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στο έδαφός της.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ: Βοηθείστε τους μαύρους Αμερικανούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: