Ο Τραμπ λέει ότι δεν είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες ότι η Ρωσία πλήρωνε τους Ταλιμπάν

FILE PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ με Αμερικανούς στρατιώτες στην Καμπούλ. Photo By: Army Sgt. Brandy N. Mejia, DOD




O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αργά χθες, ότι η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τον ενημέρωσε ότι δεν εντόπισε πως οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, ομάδες Ρώσων πλήρωναν τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ήταν αξιόπιστες.

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών μόλις μου ανέφεραν ότι δεν εντόπισαν πως οι πληροφορίες αυτές ήταν αξιόπιστες και για το λόγο αυτό δεν είχαν αναφερθεί σε εμένα ή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς,” σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου Τραμπ στο Twitter.

Επιτέθηκε ξανά εναντίον της εφημερίδας New York Times, μιλώντας για ακόμη μία κατασκευασμένη “ρωσική φάρσα” επειδή (η εφημερίδα) θέλει να φαίνονται οι Ρεπουμπλικάνοι κακοί!

Τόσο οι New York Times, όσα και άλλα μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, επιμένουν στις πληροφορίες τους ότι η μυστική υπηρεσία του ρωσικού στρατού πλήρωνε με μετρητά τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς και άλλους δυτικούς στρατιώτες.

Μάλιστα η έγκυρη εφημερίδα της Ουάσιγκτον σημειώνει ότι οι ρωσικές πληρωτές σε μαχητές που συνδέονται με τους Ταλιμπάν οδήγησαν στο θάνατο Αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο κ. Τραμπ, απαντούσε στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, με τον οποίο έπαιζε γκόλφ, χθες στο ξενοδοχείο του, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter:

Επιφυλακτικό το Κογκρέσο αλλά θα φτάσει μέχρι τον “πάτο” των πρόσφατων αναφορών των μέσων ενημέρωσης ότι οι ρωσικές μονάδες GRU στο Αφγανιστάν έχουν προσφερθεί να πληρώσουν τους Ταλιμπάν για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες με στόχο να ωθήσουν την Αμερική έξω από την περιοχή.

Η εφημερίδα New York Times έγραψε την Παρασκευή ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια μονάδα των υπηρεσιών Πληροφοριών του ρωσικού στρατού η οποία συνδέεται με απόπειρες δολοφονιών στην Ευρώπη πρόσφερε χρήματα πέρυσι για οποιαδήποτε επιτυχημένη επίθεση εναντίον αμερικανικών ή συμμαχικών στρατευμάτων καθώς και ότι πιστεύεται ότι ισλαμιστές αντάρτες έλαβαν κάποια από αυτά τα χρήματα.

Ο επικεφαλής Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου διέψευσε το Σάββατο τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες έχει απορρίψει και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες Κυριακή η αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε ένα ακόμη άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και των δυνάμεων Ειδικών Αποστολών στο Αφγανιστάν ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους ήδη από τον Ιανουάριο για τις φερόμενες προσπάθειες των Ρώσων να πληρώσουν αντάρτες για να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες, επικαλούμενη αξιωματούχους που είχαν ενημερωθεί για το θέμα.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που ανήκει στην ομάδα των οκτώ βουλευτών που ενημερώνονται τακτικά από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι για το θέμα και ζήτησε να ενημερωθεί το Κογκρέσο.

Η Πελόζι εκτίμησε άλλωστε ότι το άρθρο των New York Times όπως και η διάψευση Τραμπ αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αγνοεί τις καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον της Ρωσίας για να μην βλάψει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Κάτι πάει πολύ στραβά εδώ, όμως πρέπει να έχουμε μια απάντηση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, ενώ πρόσθεσε ότι ο Τραμπ έχει ήδη στηρίξει τον Πούτιν περιορίζοντας την εμπλοκή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, μειώνοντας τα αμερικανικά στρατεύματα στη Γερμανία και ζητώντας να επιστρέψει η Μόσχα στη G8.

Τόσο η Πελόζι όσο και ο επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σιφ διερωτήθηκαν, εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί του Τραμπ, για ποιο λόγο δεν είχε ενημερωθεί σχετικά.

«Αν ενημερώθηκε και εξακολούθησε να επιθυμεί την επιστροφή της Ρωσίας στη G8, είναι ακόμη χειρότερο», έγραψε ο Σιφ στο Twitter.

O επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ζήτησε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στο νομοσχέδιο για την Άμυνα το οποίο θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στο σώμα.

«Προφανώς υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία, όμως είναι αρκετά αξιοσημείωτες οι προσπάθειες που καταβάλει ο πρόεδρος να διαβεβαιώσει ότι δεν γνώριζε τίποτα», σχολίασε ο Τζον Μπόλτον πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Πούτιν και η Ρωσία “σκιάζουν” πάλι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές: Δολοφονίες στο Αφγανιστάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: