Ο Στεφανής διαμηνύει στην Τουρκία: Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική [video]

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα”. ΑΝΤ1
“Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται” τόνισε ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Με αφορμή δε τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, σημείωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: “Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας”.

  • Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι: “Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική”.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα. “Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, εμείς όμως κάνουμε τη δουλειά μας”. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με νόημα: “Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Σε άλλη ερώτηση, για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. “Η αύξηση της στελέχωσης που προκύπτει από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση και ύστερα να γίνει αναθεώρηση” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σε τέσσερα «hot» σημεία τα πράσινα μπερέ παραμένουν στον Έβρο: Διαρκείς περιπολίες αποτροπής… (video)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal