Ο συμψηφισμός, το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το real estate του Παπαδημούλη και η κυβέρνηση

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Δ) μιλά από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Α) στη συζήτηση στην ώρα του πρωθυπουργού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗ, HELLAS JOURNAL

Η τακτική του συμψηφισμού στην πολιτική είναι ίσως η χειρότερη μορφή πολιτικαντισμού.

Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό που συνεχίζεται έως σήμερα παρά το γεγονός ότι αντικειμενικά δεν αποδίδει πλέον.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ήταν ακριβώς αυτό. Ήταν η απελπισμένη προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει την ατζέντα για να φύγουν οι προβολείς της δημοσιότητας από το θέμα με τα ακίνητα του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τι κατάφεραν; Τίποτε απολύτως. Όχι μόνο δεν κέρδισαν αλλά τελικά βρέθηκαν και χρεωμένοι. Κι αυτό γιατί από τη μια το θέμα με το real estate Παπαδημούλη είναι ένα υπαρκτό θέμα και από την άλλη το σποτ ήταν και κακόγουστο με ένα λανθασμένο, ισοπεδωτικό μήνυμα.

Όμως, το αρχικό αίτημα είναι σωστό.

Πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα μέσα τα οποία έλαβαν την εντολή καταχώρησης της διαφήμισης για την προβολή των σποτ του «μένουμε σπίτι».

Πρέπει να γίνει, όπως πρέπει να γίνεται πάντοτε όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα.

Και είναι λανθασμένη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που προσπάθησε και αυτή από τη δική της πλευρά να συμψηφίσει το θέμα με τα όσα ενδεχομένως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τις δικές της καμπάνιες.

Πιθανότατα και η ΝΔ έχει δίκιο για το παρελθόν. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εξελέγη υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτού του είδους τις πρακτικές. Και όμως το κάνει.

Διαβάστε εδώ όλα τα Παραπολιτικά και τα Σχόλια

Φτάνοντας στο δια ταύτα, λοιπόν, να επισημάνουμε το εξής: Το 2020 δεν είναι ούτε 2015, ούτε 2012, ούτε 2009.

Οι πολίτες έχουν αλλάξει, όπως έχουν αλλάξει και τα εργαλεία του δημοσίου διαλόγου.

Τα social media είναι αλήθεια το ότι έχουν φέρει μια έξαρση λαϊκισμού στη καθημερινότητά μας. Αλλά ταυτόχρονα με σκληρό και άμεσο τρόπο αποδομούν πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις.

Η ταχύτητα της πληροφορίας είναι τρομακτική. Δεν μπορεί να μείνει τίποτε κρυφό. Θα ακουστούν όλες οι απόψεις.

Και στην Ελλάδα του 2020 θα «κερδίσει» τελικά όποιος λέει την αλήθεια ή έστω το πιο… γλυκό ψέμα. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει πάθει πολλά τις τελευταίες δεκαετίες. Και έμαθε να σκέπτεται τουλάχιστον δυο φορές πριν πιστέψει κάτι. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι η απόλυτη αλήθεια.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Πολιτική

Το αργό και βασανιστικό «ξεφλούδισμα» του Παπαδημούλη φέρνει αμηχανία στον Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: