Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ευρώπη για την τουρκική προκλητικότητα: Επιστολές σε Μισέλ, Ούρσουλα

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ), με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, κατά τις κοινές τους δηλώσεις, στον Έβρο, τον περασμένο Μάρτιο. EPA, DIMITRIS TOSIDIS




Στις τουρκικές προκλήσεις και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός έστειλε χθες, Τεάρτη, επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αλλά και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  • «Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν», είπε ο κ. Πέτσας.
  • «Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση στις ελληνοτουρκικές αλλά συνολικά στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σημείωσε πως οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν καμία τύχη, με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Πέτσας είπε ότι “η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είναι συνεχής και πλήρης. Εάν κρίνει σκόπιμο κάτι τέτοιο στο μέλλον θα το δούμε”.

Σχετικά με την κινητικότητα μεταναστών που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην τουρκική επικράτεια και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κοντά στα Ύψαλα και την Κεσσάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως “δεν επιβεβαιώνεται καμία καινούργια κίνηση στον Έβρο, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες”, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική πηγή, που δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην ιστοσελίδα μας ότι: «Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στον Έβρο, φυσικά παρακολουθούμε την κατάσταση».

HJ

Προετοιμασία νέας εισβολής ή πόλεμος νεύρων στον Έβρο; Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: