Ο πρόεδρος Τραμπ τρέμει το βιβλίο του Τζον Μπόλτον: Ζήτησε από δικαστή να σταματήσει την έκδοση

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον. EPA, ZURAB KURTSIKIDZE




Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή την Τρίτη να διατάξει τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να σταματήσει τη δημοσίευση του επερχόμενου βιβλίου του σχετικά με τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπόλτον φέρεται να γράφει και για τις σχέσεις του κ. Τραμπ με τους προέδρους της Τουρκίας και της Κίνας.

Στην αγωγή, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο Τζον Μπόλτον παραβίασε το συμβόλαιο του και θέτει σε κίνδυνο διαβαθμισμένες πληροφορίες, που γνώριζε ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το χειρόγραφο 500 σελίδων του Μπόλτον “ήταν γεμάτο με διαβαθμισμένες πληροφορίες”.

Επίσης ισχυρλίζεται ότι ο Μπόλτον υποχώρησε από μια συνεχιζόμενη διαδικασία ελέγχου του Λευκού Οίκου για το βιβλίο του, την οποία (διαδικασία) ήταν υποχρεωμένος να υποστεί ως αποτέλεσμα συμφωνιών που είχε υπογράψει.

Η αγωγή σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια του Λευκού Οίκου εναντίον του Μπόλτον μετά από μήνες “μπρος και Πίσω” μεταξύ του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και των εκπροσώπων του Μπόλτον σχετικά με το αν το βιβλίο περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες ή όχι.

Ο εκδοτικός οίκος Simon και Schuster ανακοίνωσε ότι το βιβλίο του Μπόλτον, με τίτλο, “In the Room Where It Happened: A White House Memoir”, θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου.

Θα παρανομήσει ο Μπόλτον αν δημοσιεύσει το βιβλίο του για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο λέει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: