Ο Μεγάλος Περίπατος άλλαξε ήδη Βασ. Όλγας και Ηρώδου Αττικού [photos, video]

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με την έναρξη των έργων του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας με πιλοτική εφαρμογή στην Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας  και την οδό Ηρώδου Αττικού ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη, πιλοτικά, ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας.

Η εικόνα είναι τελείως διαφορετική πλέον, καθώς δημιουργήθηκαν οι πρώτες εντυπωσιακά ευδιάκριτες ζώνες για πεζούς και ποδήλατα και πλέον σε Βασιλίσσης Ολγας και Ηρώδου Αττικού θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνον των μέσων μαζικής μεταφοράς, οχήματα ατόμων με αναπηρία, τροφοδοσίας, εκτάκτου ανάγκης, μονίμων κατοίκων και ταξί.

Οι προεργασίες για τις αλλαγές ξεκίνησαν από τα συνεργεία του δήμου  Αθηναίων το τριήμερο του Αγίου  Πνεύματος πραγματοποιώντας τις διαγραμμίσεις  σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, το κέντρο της πόλης θα παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

  • Όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης «το κέντρο δεν κλείνει, αντίθετα ανοίγει και στόχος είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία, ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στο πεζό και στον ποδηλάτη».

O δήμαρχος Αθηναίων, ανάρτησε στο Facebook και βίντεο με την προετοιμασία των ζωνών πεζών και ποδηλάτων:

Δείτε πως είναι από σήμερα Πέμπτη 11/6/2020 η Βασιλίσσης Ολγας και Ηρώδου Αττικού:

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ανδρες της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων ενημερώνουν τον κόσμο που οδηγεί αυτοκίνητα και μοτοασυκλέτες για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με την έναρξη των έργων του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας με πιλοτική εφαρμογή στην Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

HJ

Αυτές είναι οι αλλαγές στην Αθήνα με τον “Μεγάλο Περίπατο”: 32 απαντήσεις του Δήμου Αθηναίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: