Ο Μάας προειδοποιεί τους Γερμανούς: Δεν θα γίνεται επαναπατρισμός, αν μολυνθείτε στο εξωτερικό

File Photo: Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, EPA, Michael Kappeler, POOL




Ο Υπουργός Εξωτερικών,Χάικο Μαας, προειδοποίησε τους Γερμανούς τουρίστες ότι σε περίπτωση που αυτό το καλοκαίρι ασθενήσουν από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό, η γερμανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού.

Όπως δήλωσε ο Μαας στην εφημερίδα Bild “όποιος κατά τη διάρκεια των διακοπών του μολυνθεί, δεν πρέπει να υπολογίζει πως θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία. Θα υπάρξει προξενική συνδρομή, αλλά η κυβέρνηση στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν πρόκειται να στείλει αεροπλάνα που θα φέρουν πίσω Γερμανούς τουρίστες”.

Στις 15 Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική οδηγία για τουρισμό στο εξωτερικό, για όλες τις χώρες της ΕΕ και θα την αντικαταστήσει με ξεχωριστές για κάθε χώρα συστάσεις.

  • Σχετικά με τις συστάσεις αυτές, ο Γερμανός ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι “θα παρακολουθούμε και εάν δούμε πως σε κάποια χώρα δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και οι απαιτούμενες αποστάσεις, τότε η χώρα θα μπαίνει εκ νέου σε ταξιδιωτική οδηγία”.

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία και τον τουρισμό προς τη χώρα αυτή, ο Μαας πρόσθεσε ότι “υπάρχουν συνομιλίες με την Τουρκία. Η ταξιδιωτική οδηγία δεν θα διαρκέσει για πάντα, αλλά το πότε θα την άρουμε εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας στην Τουρκία”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας παρεμβαίνει υπέρ διαδηλωτών και δημοσιογράφων στην Αμερική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: