Ο κ. Ελπιδοφόρος θέλει να αναλάβει την ηγεσία του Ελληνικού Λόμπι: Ατόπημα και κάκιστη απόφαση…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία Ιερά Αρχιεπισκοπή




Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην καλή εκπομπή “10”, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αποκάλυψε την απόφαση του να αναμειχθεί στις υποθέσεις των λαϊκών.

Οι οποίοι λαϊκοί, βεβαίως, δεν αναμειγνύονται ποτέ στα θέματα των κληρικών, όπως είναι και το ορθό και πρέπον. Αν και αν ασχολούνταν, θα διόρθωναν πολλά από τα λάθη των κληρικών, ιδιαίτερα στα οικονομικά πράγματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Είπε, λοιπόν ο κ. Ελπιδοφόρος ότι «η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η φυσική ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Λόμπι».

Και πρόσθεσε:

  • «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο για να στηρίξουμε τα συμφέροντα της πατρίδας και του Έθνους».

Πρόκειται για αρχιεπισκοπικό ατόπημα. Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση, ούτε να «καπελώνει» τους ακτιβιστές της Ομογένειας μας, οι οποίοι δίνουν μεγάλο αγώνα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα, τα οποία είναι πολλά.

Ως γνωστό, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής -αν και οργανισμός που υπόκειται στους αμερικανικούς νόμους- ελέγχεται από το Φανάρι -και προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αν και πολλοί και καλοί ομογενείς έχουν. Δεν αναμείχθηκα ποτέ στα εκκλησιαστικά, διότι δεν βγαίνει κανείς από αυτό το χάος.

Είναι επίσης γνωστό ότι λόγω της θέσης του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι όμηρος της ισλαμικής κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος επιδιώξει να πάρει την ηγεσία του Ελληνικού Λόμπι, οι ακτιβιστές μας θα αυτοφιμωθούν, για να μην ενοχλείται η Τουρκία και αυτή με τη σειρά της να ξεσπά στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Γι’ αυτό, ας παραμείνει στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, ας ασχοληθεί με το ποιμαντορικό του έργο, ας προσπαθήσει να ξαναφέρει τους ομογενείς στις εκκλησιές μας και ας τελειώνει με την σκανδαλώδη υπόθεση της ανέγερσης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Και ας φροντίσει οι ένοχοι να πάνε φυλακή. Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο.

Οι ιεράρχες πρέπει να μείνουν μακριά από την πολιτική. Όποτε αναμείχθηκαν με την πολιτική τα έκαναν σαλάτα…

Οι ομογενείς ακτιβιστές κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν χρειάζονται την αρχιεπισκοπική ευλογία και καθοδήγηση. Όποτε η Εκκλησία αναμείχθηκε στα του Ελληνικού Λόμπι, καλό δεν είδαμε…

Μιχάλης Ιγνατίου, HELLAS JOURNAL

Ο Ελπιδοφόρος αποκάλυψε στην ΕΡΤ το όραμά του για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: