Ο υποκριτής Μεβλούτ και η κουβέντα για διάλογο και συνεργασία: Με τους δικούς του όρους βεβαίως…

Στιγμιότυπο από προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού Πελάγους, με συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και του νεοαποκτηθέντος Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-Ι». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ, STR




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αναθάρρησαν, μου φαίνεται, οι ελίτ στην Αθήνα και την Άγκυρα από τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, που ανοίγει, υποτίθεται, την οδό προς το διάλογο και τη συνεργασία.

Για όσους τρέφουν αυταπάτες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ο μεγαλύτερος μαλαγάνας της σημερινής ισλαμικής Τουρκίας. Είναι ο άνθρωπος που με υποκρισία, πονηριές και κολακείες προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της κατοχικής δύναμης.

Έχω ακούσει ότι όποτε οι συνομιλητές του αντιδρούν, υποχωρεί και αρχίζει τα «μα ξέρεις συνάδελφε, δεν εννοούσα αυτό». Όταν οι ερευνητές αποχαρακτηρίσουν τις συνομιλίες του με τους Αμερικανούς ομολόγους του, θα σκάσουμε από τα γέλια. Ιδιαίτερα εκείνες που αφορούσαν την υπόθεση του Πάστορα Άντριου Μπράνσον, όταν έβαλε την ουρά στα σκέλια και έτρεχε να φύγει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Λοιπόν: Παρακολουθώ πολλά χρόνια τον τρόπο με τον οποίο δρουν και αντιδρούν οι Τούρκοι. Και το κάνω, θα έλεγα από τον καιρό της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και πολύ περισσότερο μερικά χρόνια μετά, όταν ξεκίνησα τη δημοσιογραφία, το 1977.

  • Ένα πρώτο συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι όποτε κάνουν πολέμους έχουν βοήθεια. Πάντα. Στην Κύπρο τους βοήθησαν και οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Να το κρατήσουμε αυτό. Άρα αν επιτεθούν στην Ελλάδα, ποια χώρα θα τους προσφέρει βοήθεια; Έχει μεγάλη σημασία η επισήμανση. Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί χώρα να τους στηρίξει. Και θα στοιχημάτιζα.
  • Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι αυτή την τουρκική στάση, το λεγόμενο σκωτσέζικο ντους, τη μία απειλούμε με πόλεμο και την άλλη προτείνουμε διάλογο και συνεργασία, την ζούμε 40 χρόνια τώρα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποτίθεται ότι ομιλεί τις τελευταίες 48 ώρες για διάλογο και συνεργασία με την Ελλάδα. Την Κύπρο την έχει στην απ’ έξω, όπως βλέπουμε. Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλά έχει λόγο που διαχωρίζει την Ελλάδα από την Κύπρο…

Με την κουβέντα του -διότι μία κουβέντα είναι- για διάλογο με την Αθήνα, προσπαθεί να σπάσει και το μέτωπο με τη Λευκωσία, αλλά και να σπείρει δαιμόνια στην ελληνική κοινή γνώμη. Ότι δηλαδή μπορούμε να τα βρούμε με τους Έλληνες στο Αιγαίο αλλά το πρόβλημα είναι η Κύπρος. Και έτσι να στρέψει τη δικαιολογημένη οργή των Ελλήνων πολιτών, από την προκλητική Τουρκία στο διχοτομημένο νησί. Ήδη κάποιοι αρθρογράφοι έχουν εστιαστεί σε αυτήν την αθλιότητα.

Όλα αυτά είναι τουρκικές βλακείες και αθλιότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πρέπει το εθνικό μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου να μην σπάσει.

Η ελληνική κυβέρνηση δικαίως είναι επιφυλακτική σε αυτόν το δήθεν διάλογο, διότι με ικανοποίηση βλέπω ότι επιτέλους στην Αθήνα άρχισαν να διαβάζουν καλά τους Τούρκους. Πως θα πάει ο πρωθυπουργός σε διάλογο υπό εκβιασμό; Ούτε μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αποδεχθεί τη διπλωματία των κανονιοφόρων. Θα έχει αυτοκαταργηθεί.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά: Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός της τουρκικής μαφίας

Τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 1987;

  • Ένα μόνο θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Και θα προσθέσω ότι τώρα είναι και η ΑΟΖ. Την οποία πρωτίστως φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί.

Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους. Οι Τούρκοι βάζουν τα πάντα όλα στο τραπέζι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε αγαπητοί αναγνώστες πόσα θέματα άνοιξαν οι Τούρκοι. Μέχρι και η …Κρήτη είναι δική τους! Ο τελικός στόχος είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και ο έλεγχος όλης της Κύπρου με ελληνική υπογραφή.

Πιστεύω ότι οι Τούρκοι δεν εννοούν τίποτα απ’ όσα λένε για διάλογο και συνεργασία. Στο ίδιο έργο είμαστε θεατές από το καλοκαίρι του 1974 όταν εισέβαλαν στην Κύπρο με τη βοήθεια των Βρετανών και των Αμερικανών.

Και στους Ευρωπαίους και στους Αμερικανούς τα ίδια λέει ο Τσαβούσογλου: Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με την Ελλάδα… Εμείς θέλουμε συνεργασία… Είμαστε γείτονες και πρέπει να ζήσουμε μαζί… Όλα είναι ψέματα. Τα σχέδιά τους, που γνωρίζουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία, άλλα δείχνουν.

Αν η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποκύψουν, και δεν δώσουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι ότι απαιτεί η Τουρκία, τότε θα έχουμε πόλεμο. Αυτό στην ουσία λέει ο Τσαβούσογλου και ο κάθε Τσαβούσογλου.

Πρόκειται για καθαρό εκβιασμό, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Αθήνα: Οι Τούρκοι λένε «δώστε μας ότι ζητούμε για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε».

  • Ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία χώρα. Ο πόλεμος είναι επιλογή μόνο των σχιζοφρενών. Όμως, εάν η Τουρκία ξεκινήσει τη σύγκρουση, που σχεδιάζει, η Ελλάδα δεν μπορεί να απαντήσει «ελάτε να κουβεντιάσουμε».

Δυστυχώς οι γείτονες μας δεν είναι ούτε η Γαλλία, ούτε το Λουξεμβούργο. Είναι η επιθετική και παραβατική Τουρκία, στην ηγεσία της οποίας κάθεται ο πιο σχιζοφρενής ηγέτης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τι μας λέει η “σουπιά” ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου; Δώστε μας ότι ζητάμε για να μην σας επιτεθούμε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: