Ο Ελπιδοφόρος σε διαδήλωση στο Μπρούκλιν: Συμπαράσταση στους Αφροαμερικανούς για δικαιοσύνη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στη διαδήλωση στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία via Twitter, @BPEricAdams




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πήγε στο Μπρούκλιν και συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση υποστήριξης των Αφροαμερικανών, όπως και υποστήριξης των θυμάτων που έχασαν τις ζωές τους ως αποτέλεσμα της βίας.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο του Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς, ο οποίος θυμήθηκε την πορεία του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου με τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Ο κ. Ελπιδοφόρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

Ήρθα στο Μπρούκλιν με τον πρόεδρο του Μπρόυκλιν Eric Adams και τον πολιτειακό γερουσιαστή Άντριου Γουνάρδης για μια ειρηνική διαμαρτυρία για αλληλεγγύη με τις αδελφές μου και τους αδελφούς μου, για δικαιοσύνη και ισότητα για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνοτική καταγωγή τους.

Ο γερουσιαστής Γουνάρδης σχολίασε ως εξής τη σημερινή πορεία:

«Είμαι απίστευτα περήφανος που βαδίζω μαζί με τον αρχιεπίσκοπό μας, Ελπιδοφόρο και τον πρόεδρό μας, στο Μπρούκλιν για την επιδίωξη μεγαλύτερης δικαιοσύνης για όσους δεν είναι πλέον εδώ για να μιλήσουν μόνοι τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στη διαδήλωση στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία via Twitter

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν δήλωσε:

«Είμαι τόσο χαρούμενος και περήφανος που βαδίζω με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι σημαντικό ότι έχει αφιερώσει χρόνο για να αναγνωρίσει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ζήτημα. “

Σε δήλωσή του, μετά τη διαδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει:

«Ήρθα εδώ στο Μπρούκλιν σήμερα για να είμαι αλληλέγγυος με τις αδερφές μου και τους αδελφούς μου των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί. Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία οποιουδήποτε είδους, και ευχαριστώ όλους εκείνους που εμπλέκονται, επειδή η βία προκαλεί μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας να διατηρούμε την αγιότητα κάθε ανθρώπου. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στη χώρα μας εκτείνεται ακόμη πιο βαθιά και πρέπει να θεραπευτεί με ενέργειες καθώς και με λόγια. Και έτσι, θα συνεχίσω να παραμένω ενάντια στις παραβιάσεις μαζί με όλους εκείνους που έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική καταγωγή τους.”

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν έγραψε:

Η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτεί ενότητα όλων. Όταν ο Έλληνας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος βάδισε με τον Δρ Κινγκ στο Σελμά, μίλησε ισχυρά για τα πολιτικά δικαιώματα. Χαίρομαι που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα πραγματοποιήσει πορεία στο Μπρούκλιν σήμερα στις 3 για να ζητήσει δικαιοσύνη για την Breonna Taylor.

Πρόσθεσε:

Ευχαριστώ τον κ. Ελπιδόφορο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την απάντηση στην πρόσκλησή μας και την πορεία μας για δικαιοσύνη. Θα χρειαστεί όλοι μας στις ΗΠΑ, μαύροι και μη, για να προσφέρουμε δικαιοσύνη για την Breonna, τον Τζόρτζ, τον Ahmaud και κάθε όνομα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: