Ο Μπορέλ στην κυπριακή ΑΟΖ είδε δια γυμνού οφθαλμού τις τουρκικές παραβιάσεις [video]

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borell. ΚΥΠΕ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Η Κύπρος έχει ένα ρόλο κλειδί για την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ στην περιοχή, διατηρώντας το διεθνές δίκαιο αναφέρει o Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε ανάρτησή του στο Twitter με φωτογραφία από την πτήση με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

“Πετώντας με τον Ζοζέπ Μπορέλ για να παρατηρήσουμε την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ευχαριστούμε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη”, προσθέτει.

Σύμφωνα με το “Φιλελεύθερο”, η πτήση ελικοπτέρου της κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πάνω από την ΑΟΖ της Δημοκρατίας και κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», με επιβάτες τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοσέπ Μπορέλ, τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Ο Ζοσέπ Μπορέλ είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που παρακολούθησε ιδίοις όμμασι τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι το οποίο συζήτησε και κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο κ. Μπορέλ θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και “Φιλελεύθερο”
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Παραίτηση Κληρίδη με αιχμές: Με αξιοπρέπεια ανέλαβα, με αξιοπρέπεια αποχωρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: