Ο Μπάιντεν εγκαλεί τον Τραμπ: Χρησιμοποιείς τον στρατό «εναντίον του αμερικανικού λαού», καταγγέλλει…

File Photo: Ο πρώην αντιπρόεδρος και προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. EPA. JUSTIN LANE




Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι χρησιμοποιεί τον στρατό των ΗΠΑ «εναντίον του αμερικανικού λαού».

Κατήγγειλε το γεγονός ότι έγινε χρήση δακρυγόνων εναντίον «ειρηνικών διαδηλωτών» για να φωτογραφηθεί μπροστά σε μια εκκλησία και να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον ίδιο.

«Χρησιμοποιεί τον αμερικανικό στρατό εναντίον του αμερικανικού λαού. Εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών κι έριξε πλαστικές σφαίρες. Για μια φωτογραφία», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά την απρογραμμάτιστη επίσκεψη του Τραμπ σε μια εμβληματική εκκλησία σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο η οποία υπέστη φθορές στα επεισόδια της Κυριακής στην Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης.

Είπε χαρακτηριστικά:

Λαμβάνω επίσης γρήγορη και αποφασιστική δράση για την προστασία της πρωτεύουσας μας, της Ουάσιγκτον. Αυτό που συνέβη σε αυτήν την πόλη χθες (προχθές) το βράδυ ήταν εντελώς ντροπή. Καθώς μιλάμε, στέλνω χιλιάδες των χιλιάδων βαριά οπλισμένους στρατιώτες, στρατιωτικό προσωπικό και αξιωματικούς επιβολής του νόμου για να σταματήσω τις ταραχές, τις λεηλασίες, τους βανδαλισμούς, τις επιθέσεις και την ανεπιθύμητη καταστροφή περιουσίας.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ κατεβάζει το στρατό στους δρόμους: Ανακοίνωσε την ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» στην Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: