Ο Αττίλας δεν επέτρεψε να ανοίξουν τα οδοφράγματα στην Κύπρο: Άδειασμα του κατοχικού ηγέτη Ακιντζί

File Photo: Το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, που “χωρίζει” τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Κλειστά θα παραμείνουν τα οδοφράγματα καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είχαμε αργά χθες βράδυ, οι κατοχικές αρχές δεν διαφοροποίησαν την αρχική τους θέση, αναφέρει ο συνάδελφος Ανδρέας Πιμπίσιης στον Φιλελεύθερο.

Έγινε τελικά αυτό που ήθελε ο ψευτο-«πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ, σε συνεργασία με τον εταίρο του στην ψευτο-«κυβέρνηση» Κουντρέτ Οζερσάι. Με αποτέλεσμα, η συμφωνία που είχαν κάνει μεταξύ τους ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για μερική άρση των περιορισμών διακίνησης μέσω των οδοφραγμάτων να μην μπορεί να υλοποιηθεί.

Με την όλη εξέλιξη και εάν δεν υπάρξει διαφοροποίηση των δεδομένων, οι μαθητές που διαμένουν στα κατεχόμενα (τόσο Τουρκοκύπριοι που φοιτούν στις ελεύθερες περιοχές όσο και Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι που πρέπει να δώσουν εισαγωγικές) κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά και τις εξετάσεις τους. Σοβαρό είναι επίσης το πρόβλημα και με τους Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές.

Ποιος τοποθέτησε τη βυζαντινή σημαία στο τζαμί της Λάρνακας; Πράξη επικίνδυνου εθνικιστή ή τουρκική προβοκάτσια;

Παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει τα τελευταία 24ωρα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως δεν υπήρξε διαφοροποίηση από το κατοχικό καθεστώς και ως εκ τούτου θα παραμείνουν κλειστά για άγνωστο πόσο ακόμα.

Στις τελευταίες τοποθετήσεις που είχαν γίνει από τους παράγοντες του κατοχικού καθεστώτος, Τατάρ και Οζερσάι είχαν αφήσει να φανεί ότι τα οδοφράγματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Αυτό στο οποίο επικεντρώθηκε το τελευταίο 24ωρο η ηγεσία των κατεχομένων (Ακιντζί και Τατάρ) ήταν το νέο περίεργο περιστατικό σε τζαμί. Αμφότεροι …υπέδειξαν στην Κυβέρνηση να βρει τους ενόχους που είχαν τοποθετήσει βυζαντινή σημαία στο τζαμί στη Λάρνακα.

Πάντως, οι Αρχές της Δημοκρατίας είναι έτοιμες για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως ήταν όλα έτοιμα για λειτουργία των σημείων διέλευσης και για σήμερα Δευτέρα. Η κυπριακή κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ετοιμασίες και προγραμματισμό σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, ώστε να μπορεί να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους από τις 8 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η δύναμη «είναι πανέτοιμη να στελεχώσει τα οδοφράγματα και να καταγράφει τα στοιχεία όσων διακινούνται».

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Οι ισλαμιστές της Τουρκίας εκμεταλλεύονται το περιστατικό στη Λάρνακα: Τουρκική προβοκάτσια ή εθνικιστική βλακεία;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: