Ο Α’ ΓΕΕΘΑ στη Διοίκηση των νησιών του Αν. Αιγαίου: Ζήτησε επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος

Ο Α’ ΓΕΕΘΑ στη Διοίκηση των νησιών του Αν. Αιγαίου. Φωτογραφία Υπουργείο Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Στον κρίσιμο σχηματισμό της ΑΣΔΕΝ που παραμένει σε διαρκή εγρήγορση λόγω της ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Ο Στρατηγός τόνισε κατά την επίσκεψή του ότι πρέπει και μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρχει επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας αλλά και της αποτρεπτικής δυνατότητας καθώς το μεταναστευτικό θα επιστρέψει από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η Διοίκηση εσωτερικού και νήσων έχει επιφορτιστεί και αυτή εκτός του Πολεμικού Ναυτικού με την φρούρηση της οριογραμμής καθώς οι αμφίβιες δυνάμεις της 13ης ΔΕΕ μετέχουν με τα σκάφη τους και το προσωπικό σε συνεχείς περιπολίες στο αν. Αιγαίο.

Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αμφίβιοι προκλήθηκαν από Τουρκικές ακταιωρούς, τα πληρώματα των οποίων όμως κατάλαβαν ότι τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν θα εγκατέλειπαν τις θέσεις τους από την οριογραμμή για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στη γείτονα που μετατράπηκε σε διακινητή και στην θάλασσα.

Ο “πρασινοσκούφης” Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ενημέρωσε τον επίσης Καταδρομέα Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και για την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid-19 στις μονάδες των νησιών, αλλά και για τις εντολές που έχουν δώσει στα στελέχη των νησιωτικών σχηματισμών στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστατικά κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους στην οριογραμμή.

 

Αναμένουμε την τελική απόφαση της Τουρκίας για την 2η συστοιχία S-400, λέει η Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: