Νέο βιβλίο για τη Μελάνια: Πως η Πρώτη Κυρία εκβίασε τον Τραμπ και άλλαξε την προγαμιαία συμφωνία

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, OLIVER CONTRERAS / POOL




Όταν η Μελάνια Τραμπ έμεινε στη Νέα Υόρκη μετά την ορκωμοσία του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αυτό οφειλόταν στο ότι δεν ήθελε να διακόψει τη σχολική χρονιά του γιου τους, του τότε 10χρονου Μπάρον, γράφει η εφημερίδα Washington Post (κείμενο της Jada Yuan).

Οι ειδήσεις εκείνη την εποχή επικεντρώθηκαν σε έναν φαινομενικό «παγετό» μεταξύ του πρώτου ζευγαριού και στο υπερβολικό κόστος των φορολογουμένων για την προστασία της Μελάνιας και του Μπάρον μακριά από την Ουάσιγκτον.

Αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές, αλλά η δημοσιογράφος της Washington Post, Μαίρη Τζόρνταν αποκαλύπτει σε ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ότι η πρώτη κυρία χρησιμοποίησε επίσης την καθυστερημένη άφιξή της στον Λευκό Οίκο ως μοχλό για την επαναδιαπραγμάτευση της προγενέστερης συμφωνίας της με τον Πρόεδρο Τραμπ. Αναφέρεται στο προγαμιαίο συμβόλαιο.

Η προεκλογική εκστρατεία ήταν γεμάτη από σκληρές ειδήσεις σχετικά με τις φερόμενες σεξουαλικές διακρίσεις και απιστίες του Τραμπ. Από το «πιάσε τις (γυναίκες) από το μ…ι» στην εκπομπή Access Hollywood μέχρι σε μια υπόθεση με την Playmate του περιοδικού Playboy, Karen McDougal. Η Μελάνια Τραμπ έμαθε νέες λεπτομέρειες (γι’ αυτές τις σχέσεις) από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, γράφει η Τζόρνταν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τράμπ, στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, KEVIN DIETSCH / POOL

Η νέα Πρώτη Κυρία χρειάστηκε χρόνο για να ηρεμήσει και «για να τροποποιήσει τη χρηματοοικονομική της συμφωνία με τον Τραμπ – αυτό που η Μελάνια αναφερόταν ως «φροντίζοντας τον Μπάρον», γράφει η συγγραφέας στο βιβλίο «Η Τέχνη της Συμφωνίας της: Η Ανείπωτη Ιστορία της Μελάνια Τραμπ” – (“The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump”).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αρχική προγαμιαία συμφωνία της Μελάνια δεν ήταν απίστευτα γενναιόδωρη, αναφέρει η Τζόρνταν. Αλλά παρέμεινε με τον Τραμπ περισσότερο από οποιαδήποτε από τις πρώην συζύγους του και είχε διαπραγματευτική δύναμη: Είχε τέτοια επιρροή στον Τραμπ, και τον ηρεμούσε τόσο πολύ, ώστε οι προεδρικοί φίλοι και τουλάχιστον ένα από τα ενήλικα παιδιά του την παρότρυναν να πάει στον Λευκό Οίκο το ταχύτερο δυνατόν.

Το βιβλίο των 286 σελίδων, το οποίο αναπαριστά τον τίτλο του γνωστού επιχειρηματικού οδηγού του Τραμπ, είναι μια βαθιά διεισδυτική ματιά στην άνοδο της δεύτερης ξένης Πρώτης Κυρίας της χώρας, μετά τη Λουίζα Άνταμς.

Για το βιβλίο της, η Τζόρνταν πραγματοποίησε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις, από τους συμμαθητές της Πρώτης Κυρίας στη Σλοβενία μέχρι τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι, και διατυπώνει ένα επιχείρημα ότι η Μελάνια Τραμπ είναι τόσο αφοσιωμένη στον …μύθο της όσο και ο σύζυγός της.

«Και οι δύο είναι άπληστοι δημιουργοί της δικής τους ιστορίας», γράφει η Τζόρνταν, υποστηρίζοντας ότι το hashtag #FreeMelania έπρεπε να αποσυρθεί λόγω της συνεχούς υποστήριξης του συζύγου της και των κινήσεών της να μείνει στον Λευκό Οίκο.

“Αυτή είναι …πολύ περισσότερο σαν αυτόν από ό, τι φαίνεται», προσθέτει η Τζόρνταν.

Η συγγραφέας, μία πολύπειρη δημοσιογράφος της Washington Post που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 2003, εξασφάλισε μια σπάνια συνέντευξη με τη μελλοντική Πρώτη Κυρία ενώ κάλυπτε την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Η Post έλαβε ένα αντίγραφο του βιβλίου της πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στις 16 Ιουνίου.

Το βιβλίο αναφέρεται στην παιδική ηλικία της Μελάνια Τραμπ σε μια μικρή πόλη στη Σλοβενία, που τότε ήταν μέρος της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, όπου η μητέρα της έραβε ρούχα σε εργοστάσιο παιδικών ενδυμάτων και ο πατέρας της, ο οποίος εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, ήταν σοφέρ και επισκεύαζε αυτοκίνητα. Η Μελάνια έκανε το μοντέλο από την ηλικία των 7 ετών για τα ρούχα της μητέρας της και έκανε την πρώτη της φωτογράφηση στα 16 της χρόνια.

Η κατασκευή του «μύθου», γράφει η Τζόρνταν, ξεκίνησε νωρίς, όταν δεν διόρθωνε τους δημοσιογράφους που ανέφεραν την ηλικία της λανθασμένα, πάντα την παρουσίαζαν πιο νέα από ότι ήταν. Παρόλο που είπε ότι δεν θα έκανε πλαστική χειρουργική επέμβαση, τρεις φωτογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί της είπαν ότι έχουν δει τις ουλές.

Παρακολούθησε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, αλλά δεν αποφοίτησε, αν και ισχυρίστηκε ότι έχει πτυχίο.

Υπάρχουν επίσης λίγα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι ισχυρισμοί της ότι μπορεί να μιλήσει άπταιστα τέσσερις ή πέντε γλώσσες είναι αληθείς.

«Φωτογράφοι και άλλοι που έχουν συνεργαστεί μαζί της με τα χρόνια – συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που ομιλούν ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά – μου είπαν ότι δεν την άκουσαν ποτέ να χρησιμοποιεί περισσότερες από μερικές λέξεις αυτών των γλωσσών», γράφει η Τζόρνταν. Η αναφορά στο βιβλίο υποδηλώνει ότι μιλάει άπταιστα Αγγλικά και σλοβενικά.

Σύμφωνα με τρία άτομα που είναι κοντά στον Τραμπ, γράφει η Τζόρνταν, η Μελάνια είχε τελικά διαπραγματευτεί εκ νέου την προγαμιαία συμφωνία, όπως αυτή ήθελε. Ήδη την ενδιέφερε μόνο το μέλλον του Barron, διασφαλίζοντας ότι θα έχει διπλή υπηκοότητα, και αυτή της Σλοβενίας, η οποία θα τον βοηθήσει να εργαστεί στην Ευρώπη για τον Οργανισμό του Τραμπ όταν μεγαλώσει.

Τώρα, έχει διασφαλίσει ότι δεν θα τον πετάξουν από την οικογενειακή επιχείρηση. Η Τζόρνταν γράφει: «Ήθελε γραπτή απόδειξη ότι όταν πρόκειται για οικονομικές ευκαιρίες και για την κληρονομιά, ο Μπάρον θα αντιμετωπίζεται όπως και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Τραμπ».

ΠΗΓΗ: WASHINGTON POST

“Πόλεμος” στο Σιάτλ: Απειλεί ο Τραμπ τους διαδηλωτές, δημιούργησαν «ελεύθερη από την αστυνομία» ζώνη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: