Νέο βίντεο με αστυνομικό στη Φλόριντα να γονατίζει στο λαιμό Αφροαμερικανού: Προηγήθηκε του φόνου Φλόιντ

File photo: Πεσμένος στο έδαφος και με το γόνατο του αστυνομικού στον λαιμό, Αφροαμερικανός στην Φλώριντα. Screenshot via YouTube




Εσωτερική έρευνα διατάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα μετά την δημοσιοποίηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να γονατίζει πάνω στο λαιμό Αφροαμερικανού κατά την διάρκεια της σύλληψής του. Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το CNN.

Στο διάρκειας 90 δευτερολέπτων βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο διερχόμενου την 18η Μαϊου – μια εβδομάδα πριν τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ – φαίνονται τρεις αστυνομικοί να προσπαθούν να συλλάβουν έναν Αφροαμερικανό. Ο ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να γονατίζει πάνω στο κεφάλι και την πλάτη του άνδρα.

Ο άνδρας που συνελήφθη για περιστατικό ενδο-οικογενειακής βίας, ακούγεται να φωνάζει, “Γιατί με συλλαμβάνετε;” καθώς ο αστυνομικός βάζει το γονατό του πάνω του και τον ακινητοποιεί.

“Καθώς φώναζα και ρώταγα “γιατί με συλλάβατε”, άρχισε να πιέζει το γόνατό του στο λαιμό μου”, είπε ο Πάτρικ Κάρο σε συνέντευξή του στο συνεργαζόμενο με το CNN δίκτυο
WFTS.

Το νέο αυτό βίντεο ήρθε στην επιφάνεια καθώς ξεδιπλώνονται οι διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ – διαδηλώσεις με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, στις 25 Μαϊου 2020. Βίντεο που κυκλοφόρησαν από την σύλληψη του Φλόιντ, δείχνει αστυνομικό να τον πιέζει στο λαιμό με το γόνατό του, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε αναφορά της αστυνομίας για το περιστατικό στην Σαρασότα της Φώριντα την οποία έχει στην κατοχή του το  CNN, ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς λέει ότι αφότου έβαλαν χειροπέδες στον Κάρολ, “ο κατηγορούμενος προσπάθησε να ξεφύγει και αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό. Ασκήθηκε επάνω του ελάσσων βία για να πέσει στο έδαφος και να κρατηθεί έτσι τόσο ώρα όση χρειαζόταν για να ηρεμήσει”.

Με πληροφορίες από CNN

Θετικός στον κορωναϊό βρέθηκε μετά θάνατον ο Τζορτζ Φλόϊντ σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: