Μεξικό και Περού συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς και κρούσματα από τον νέο κορωναϊο

File Photo: Μέλη του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν βοήθεια σε πολίτες στη Λίμα του Περού. EPA, Paolo Aguilar




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 730 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.599 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού φθάνει τους 18.310 νεκρούς επί του συνόλου των 154.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση, η οποία επικρίνεται διότι δεν προχωρά σε επαρκή αριθμό τεστ, τονίζει πως ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό πιθανόν είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν που επιβεβαιώνεται επίσημα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 196 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 4.164 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 7.056 νεκρούς επί του συνόλου των 237.156 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Σαμόρα βλέπει παρ’ όλ’ αυτά θετικές ενδείξεις. «Η επιδημία παρουσιάζει πτώση (…) ο ρυθμός της εξάπλωσης επιβραδύνεται», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στις αρχές Ιουνίου, οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης κυμαίνονταν περί τα 4.800 κατά μέσον όρο.

Μολονότι το Περού βρίσκεται χονδρικά στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλία ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ χαμηλότερος. Η Ιταλία έχει καταγράψει 237.500 κρούσματα μόλυνσης και πάνω από 34.000 θανάτους.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2στη Λατινική Αμερική πίσω από τη Βραζιλία (212 εκατ. κάτοικοι) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό (120 εκατ. κάτοικοι).

Η πρωτεύουσα Λίμα και το κοντινό λιμάνι Καγιάο, όπου ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού, είναι η κύρια εστία της πανδημίας: εκεί συγκεντρώνεται το 70% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Τουλάχιστον 170 αστυνομικοί, 200 φυλακισμένοι και περίπου 50 γιατροί έχουν υποκύψει στην COVID-19.

Πολλοί από τους αστυνομικούς μολύνθηκαν από τον κορονοϊό ενώ περιπολούσαν στους δρόμους για να επιβάλλουν τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα περιορισμού της κίνησης που επέβαλε η κυβέρνηση του Μαρτίν Βισκάρα και τελούν σε ισχύ από τη 16η Μαρτίου.

Πληροφορίες από Reuters AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Λίμα, Peru

Ασταμάτητος ο ιός στη Βραζιλία: 45 χιλιάδες θάνατοι, σχεδόν 35.000 κρούσματα σε 24 ώρες!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: