Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Τα πάνω – κάτω στο Σύνταγμα, αύριο η δοκιμή για οδηγούς [photos]

Συνεργεία του Δήμου της Αθήνας πραγματοποιούν εργασίες στην Πλατεία Συντάγματος , Κυριακή 28 Ιουνίου 2020. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, που απελευθερώνουν περισσότερο δημόσιο χώρο, στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας, κάνοντάς την πιο φιλική και πιο ευχάριστη για όσους ζουν κι εργάζονται εκεί αλλά και για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες της. Παράλληλα τίθενται σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, με μπουλντόζες και νταλίκες, ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα έργα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Μπουλντόζες και νταλίκες άρχισαν τα έργα στο κάτω μέρος της πλατείας με στόχο να τις  δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Οι μπουλντόζες χρειάστηκαν για να ξηλωθούν οι παλιές στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Λόγω της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία ενώ, μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεων, θα δημιουργηθεί εσοχή για την στάση των μεγάλων αυτών οχημάτων.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας, μαζί με το «ντόμινο» των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.

Το τεστ για τους οδηγούς

Οι οδηγοί οχημάτων κάθε είδους θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να προφυλάξουν τον εαυτό τους και την πόλη από μια καινούργια κρίση συμφόρησης. Είναι πρόσφατο εξάλλου το πάθημα με τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου. Η παρέμβαση στο Σύνταγμα μπορεί να επιφέρει μεγάλη ανωμαλία στην κυκλοφορία του κέντρου και να μεταδώσει κατά ομόκεντρα κύματα το μποτιλιάρισμα σε όλο και μεγαλύτερη ακτίνα, ακριβώς όπως συνέβη τις πρώτες ημέρες με το στένεμα της Πανεπιστημίου.

Η Τροχαία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και ρύθμιζε αποτελεσματικά την κυκλοφορία, έχοντας, προφανώς, αξιοποιήσει την εμπειρία της Πανεπιστημίου.

Βεβαίως, ο όγκος των διερχόμενων οχημάτων θα πολλαπλασιαστεί από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα αποδειχθεί στην πράξη η σοβαρότητα των αλλαγών, η ικανότητα προσαρμογής των οδηγών. Πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι εκ μέρους του Δήμου, οι συγκοινωνιολόγοι κ.λπ. αγωνιούν για την έναρξη του κανονικού «ματς», ελπίζοντας ότι δεν θα επαληθευτούν οι Κασσάνδρες που προφητεύουν ένα νέο κομφούζιο.

 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 
Προσπαθώντας να απαλλάξει τους Αθηναίους και λοιπούς διερχόμενους οδηγούς από την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό, ο Δήμος προειδοποιεί και συνιστά εναλλακτικές λύσεις αντί της διάσχισης του κέντρου.

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων:

Ο Δήμος Αθηναίων διαβεβαιώνει ότι «με αυτές τις ρυθμίσεις στο Σύνταγμα η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος. Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

– Μέσω Ακαδημίας
– Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
– Μέσω λεωφόρου Αλεξάνδρας

 

. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 

Συνεργεία του Δήμου της Αθήνας πραγματοποιούν εργασίες στην Πλατεία Συντάγματος , Κυριακή 28 Ιουνίου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα από την TUI: Στην τελική φάση επανεκκίνησης ο τουρισμός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: