Με ασκήσεις νότια της Κρήτης ο ελληνικός στόλος «κλειδώνει» τις περιοχές που η Αγκυρα απειλεί με έρευνες [video, photos]

Από την επιχειρησιακή εκπαίδευση του Π.Ν. Πηγή: ΓΕΝ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ HELLAS JOURNAL
Με έμφαση στις ναυτικές τεχνικές που απαιτούν οι προκλήσεις για τις οποίες είναι έτοιμο το Πολεμικό Ναυτικό να αντεπεξέλθει, συνεχίζονται τα γυμνάσια πάνω στα οποία εξασκούνται τα πληρώματα όλων των μάχιμων μονάδων του στόλου.

Χαρακτηριστικό είναι πως και το ένα εκ των δύο πλοίων γενικής υποστήριξης, το “ΑΤΛΑΣ 1”, πήρε μέρος στην άσκηση και ανεφοδίαζε με καύσιμα τα πλοία του στόλου.

Πάντως μπορεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση να έγινε τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει και διατηρεί ισχυρή παρουσία στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου και νότια της Κρήτης, “κλειδώνοντας” έτσι για ασκήσεις όλες εκείνες τις περιοχές για τις οποίες η Άγκυρα είπε ότι θα κάνει σεισμικές έρευνες.

Επιπλέον στην περιοχή, βρίσκονται όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι εικόνες, φρεγάτες, πυραυλάκατοι, σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, κανονιοφόρος, υποβρύχια.

Το μήνυμα του Επιτελείου είναι πως οι ΕΔ βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ενώ ταυτόχρονα το μήνυμα προς τα στελέχη Πολεμικού Ναυτικού, Στρατού Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας, είναι ότι η διακλαδικότητα είναι αυτή που φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ήδη και ο Αρχηγός του ΠΝ βρίσκεται εν πλω στο Αιγαίο, μαζί με τα πληρώματα των μονάδων επιφάνειας.

Τα πυροβόλα της τουρκικής φρεγάτας στραμμένα στο γαλλικό πλοίο: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: