Κοιτάξτε το έγκλημα στον Σαρωνικό και αφήστε τα …πλαστικά καλαμάκια! Η προβλήτα κρουαζιέρας!

FILE PHOTO: Μέλη κινήσεων πολιτών, συλλογικοτήτων και φορέων του Πειραιά συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο και στο λιμάνι του Πειραιά, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ενάντια στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας Cosco να επεκτείνει το λιμάνι του Πειραιά στην παραλιακή προκυμαία της Πειραϊκής προκειμένου να κατασκευασθεί προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Σε όρους φτηνού πολιτικού μάρκετιγκ ή εξυπηρέτησης κάποιας ατζέντας που ελάχιστη σχέση έχει με τις πραγματικές προτεραιότητες της χώρας, κινείται η προσήλωση -εντελώς υποκριτική- της κυβερνώσας οικογένειας προς τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εικόνα είναι προιόν προσεγμένης σκηνοθεσίας: Η σύζυγος καθαρίζει παραλίες, μαζί με το Ιδρυμα Λασκαρίδη, η μία αδερφή δίνει σταυροφορία για τις ανεμογεννήτριες, ο ανηψιός φτιάχνει πίστες για ηλεκτροκίνητα πατίνια και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται να μην μας αφήσει να ξαναβάλουμε πλαστικό καλαμάκι στο στόμα μας.

Ωραία όλα αυτά, αλλά τόσο μα τόσο fake, βρε παιδί μου…

Από τη μία κόπτονται για τις ακρογιαλιές και από την άλλη αφήνουν να συντελείται ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα στη καρδιά του Σαρωνικού, μία ανάσα από την περιβαλλοντικά επιβαρυμένη πρωτεύουσα. Είδαμε και πάθαμε για να καθαρίσει η θάλασσα, να ξαναδούμε το γαλάζιο χρώμα της, με το έργο της Ψυτάλλειας που κόστισε πανάκριβα στη τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου. Και πράγματι καθάρισε.

  • Ε, λοιπόν, ο οικολόγος, περιβαλλοντιστής, ηλεκτροκίνητος και …ανανεώσιμος Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει να την ξαναβρωμίσει ρίχνοντας στο βυθό της ρυπογόνα υποθαλάσσια «μπάζα»! Για να κατασκευάσει μια γιγάντια «προβλήτα κρουαζιέρας» στον Πειραιά.

Σε καθημερινή βάση τοξικά βυθοκορήματα, από τον εξαιρετικά ρυπογόνο πυθμένα του λιμανιού, αντί να μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένους χερσαίους χώρους υποδοχής, ξαναρίχνονται στο νερό, λίγο πιο πέρα. Κατά Σαλαμίνα μεριά, που στο μυαλό κάποιων αποτελεί τόπο παραθερισμού, τρίτης εθνικής κατηγορίας, ανάξιο λόγου για φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις…

Δεν ξέρω αν το έγκλημα γίνεται για χάρη των Κινέζων της Cosco ή άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων με προσβάσεις στην πρωθυπουργική οικογένεια, ξέρω όμως ότι αυτό που γίνεται, είναι τόσο άθλιο που δεν θα άφηνε κανέναν Ελληνα, με στοιχειώδη συνείδηση, ασυγκίνητο.

Στην αρχή το κατήγγειλαν απλοί πολίτες που το είδαν με τα μάτια τους στη βόλτα που έκαναν με το βαρκάκι τους, πριν τους διώξει το λιμενικό από το «εργοτάξιο». Ακολούθησαν περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Προ ημερών ήρθαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ, του κρατικού και πλέον αρμόδιου κέντρου για την θαλάσσια ρύπανση, να σημάνουν συναγερμό:

  • «Τέτοιου είδους εργασίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην δημιουργία μιας υποθαλάσσιας τοξικής χωματερής χιλιάδων κυβικών μέτρων με καταστροφικές συνέπειες κυρίως για το βένθος, αλλά και για το σύνολο των ενδιαιτημάτων και οικοσυστημάτων της περιοχής», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, μιλώντας για τεράστιο πλήγμα στο θαλάσσιο περιβάλλον, «που αντιμετωπίζεται κυνικά ως πόρος προς αλόγιστη, χωρίς όρους, εκμετάλλευση».

Το ίδιο το ΕΛΚΕΘΕ, απαντώντας σε ερώτηση του Συνήγορου του Πολίτη, έχει τοποθετηθεί αρνητικά για την μέθοδο με την οποία γίνονται αυτές οι «εργασίες». Τώρα βγήκαν και οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι του με την δική τους κραυγή αγωνίας. Τίποτα όμως. Ακρα του τάφου σιωπή. Δεν θα δείτε την είδηση πουθενά να παίζει. Η επικαιρότητα μονοπωλείται από τον βόθρο των υποκλοπών…

Κι αυτοί που ξεκίνησαν λάθρα την βρωμοδουλειά τους, μέσα στην κρίση της πανδημίας δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν παρά μόνο αφότου ολοκληρώσουν το έγκλημα. Εντάξει, άξιος ο μισθός τους. Και των εργολάβων και όσων στη κυβέρνηση τους προσφέρουν απλόχερη στήριξη.

Μπορεί όμως ο κ. Μητσοτάκης και η Οικογένεια να μη μας ζαλίζουν με τα πλαστικά καλαμάκια; Πάει πολύ…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μάθημα πατριωτικού φρονήματος: Ο Πούτιν ομιλεί για “την αξία της αγάπης για την Πατρίδα”…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal