Κινήσεις κατασκοπείας από αέρος για την Τουρκία ώστε να «σκανάρουν» τα πλοία του στόλου που έχουν διπλασιαστεί στο Αιγαίο

File Photo: Στιγμιότυπο από την πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 19», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού πελάγους. Φωτογραφία ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος βρήκαν οι Τούρκοι για να επανεμφανιστούν στον ουρανό του Αιγαίου.

Σχεδόν για δέκα ημέρες, η ένταση και παραβατική συμπεριφορά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είχε πέσει σε πρωτοφανή για το 2020 ποσοστά.

Παρ’ όλα αυτά και με το θέμα του Λιβυκού να «φορτώνει» διαρκώς, η Άγκυρα έστειλε ξανά τα “γεράκια” της στον Ελληνικό ουρανό.

Αν και τα μαχητικά αεροσκάφη της ήταν πολύ λίγα σε σχέση με τους συνηθισμένους αριθμούς, το γεγονός πως το Αιγαίο “φορτώνει” διαρκώς καράβια του Πολεμικού Ναυτικού, ώθησε την Τουρκία σε πτήσεις κατασκοπείας ώστε να δουν καλύτερα τον πλου των μονάδων επιφάνειας και όχι μόνο που έχουν μετατρέψει σε μια μεγάλη Ελληνική σημαία το Αρχιπέλαγος.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες και με UAV ANKA και Bayraktar πετούσαν διαρκώς σε διάφορες περιοχές στο όριο του FIR για να παρακολουθήσουν τις Ελληνικές κινήσεις ενώ τώρα με 3 κατασκοπευτικά CN-235 έκαναν πτήσεις εντός του Εθνικού εναέριου χώρου καταγράφοντας 37 παραβιάσεις.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 1 (1×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 4 (3 CN-235 και 1 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 6
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 37 (2 από τα μαχητικά)
ΠΕΡΙΟΧΗ: : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πλοία του στόλου με προορισμό το Αιγαίο: Μικρές και μεγάλες μονάδες εν πλω με ισχυρή αποτρεπτική παρουσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: