Κυκλοφορεί το βιβλίο με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Μπόλτον, αποφάσισε ο δικαστής

File photo: Οταν ο Μπόλτον ήταν στον Λευκό Οίκο και παρακολουθούσε όσα έλεγε ο πρόεδρος Τραμπ. EPA/Andrew Harrer / POOL *** Local Caption *** 55406002




Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε σήμερα Σάββατο ότι ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση των απομνημονευμάτων του.

Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε το αίτημα του Λευκού Οίκου για την έκδοση εντολής με την οποία θα ζητείτο η αναστολή της έκδοσης του βιβλίου αν και έχει ήδη τυπωθεί και διανεμηθεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία που θα αρχίσουν να το πωλούν στους αναγνώστες την Τρίτη.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι είναι πολύ αργά ώστε μια τέτοιου είδους εντολή να έχει αποτέλεσμα.

“Με εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον πλανήτη – πολλά σε δημοσιογραφικά γραφεία – η ζημιά έχει γίνει. Δεν ανατρέπεται η κατάσταση”, έγραψε ο δικαστής Ρόις Λάμπερυ από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον.

ΕΙΔΗΣΗ: ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ομως, στην δεκασέλιδη αιτιολόγηση της απόφασης, ο δικαστής Λάμπερθ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μπόλτον πιθανόν να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο κατάσχεσης της προκαταβολής του ύψους 2 εκ. δολαρίων, όπως έχει ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης  – και ότι πιθανόν να διωχθεί επειδή επέτρεψε την έκδοση του βιβλίου πριν λάβει την τελική έγκριση, μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εξέτασης για να διασφαλιστεί ότι δεν περιέχει απόρρητες πληροφορίες.

“Ο Μπόλτον τζόγαρε με την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών”, έγραψε ο δικαστής Λάμπερθ. “Εξέθεσε τη χώρα σε βλάβη και τον εαυτό του πιθανόν σε ποινικές ευθύνες. Όμως αυτά τα γεγονότα δεν επηρεάζουν την πρόταση προς το δικαστήριο. Η κυβέρνηση απέτυχε  να διασφαλίσει την πρόληψη ανεπανόρθωτης βλάβης με την έκδοση απαγορευτικού εντάλματος”.

Απίστευτο: Ο Τραμπ παρεμβαίνει και στη δικαιοσύνη, διώχνει εισαγγελέα που φυλακίζει φίλους του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: