Kατά μισό τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων στο διάστημα της καραντίνας

File Photo: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Amazon Τζεφ Μπέζος. EPA, STR




Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS).

Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας.

«Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής.

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισεκ. δολάρια ενώ του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισεκ. Ο Ίλον Μασκ της Tesla Inc είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισεκ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με αυτήν την έκθεση.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Λαγκάρντ: Ύφεση 8,7% εως 12,6% στην ευρωζώνη, ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο με πολλά ερωτήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: