Καλώς έπραξε διότι έπρεπε: Ο Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε και συλλυπήθηκε την οικογένεια Ζαπάντη

File photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Greek NEWS ONLINE

Την οικογένεια του αδικοχαμένου ομογενή Γιώργου Ζαπάντη, στο Γουάιτστον της Νέας Υόρκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, για να εκφράσει στην μητέρα και την αδελφή του την συμπάθειά του.

Το σεβασμιώτατο συνόδευαν ο προϊστάμενος της κοινότητας Τιμίου Σταυρού Γουάιτστον – και ιερέας της Αστυνομίας – π. Γεώργιος Αναστασίου κι ο διάκονος Ελευθέριος.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να τελέσει την επόμενη Δευτέρα την κηδεία του Γιώργου Ζαπάντη, στο ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού Γουάιτστον.

Ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή καθώς δέχθηκε πολλαπλά «χτυπήματα» από taser αστυνομικών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το θύμα τούς απείλησε με ένα σπαθί σαμουράι μέσα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί του 109ου τμήματος της Νέας Υόρκης έφτασαν στο σπίτι του Τζορτζ Ζαπάντη στο Γουαϊστόουν το βράδυ της Κυριακής ύστερα από τηλεφωνική κλήση για έναν άνδρα που οπλοφορούσε.

Ο 29χρονος, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ήταν διπολικός βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου όταν η αστυνομία τον είδε ντυμένο μονομάχο, να φοράει κράνος και να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι. Αμέσως του ζητήθηκε να αφήσει και να παραδώσει το σπαθί. Ωστόσο ο 29χρονος άνδρας φέρεται να αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών και στη συνέχεια εκείνοι χτύπησαν με το taser. Τα βίντεο από το περιστατικό που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν τέσσερις αστυνομικούς να προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Ο Ζαπάντης έπαθε ανακοπή και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΑΧΕΠΑ, ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Χωριάτης χαρακτηρίζει τραγικό το θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη, τονίζοντας πως μπορούσε να έχει αποφευχθεί και εκφράζει συλλυπητήρια και προσεύχεται για την οικογένεια.

«Καθώς αναδύονται λεπτομέρειες και μαρτυρίες για τον τραγικό θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη, καλωσορίζουμε τα δημοσιεύματα ότι η Ερευνητική Υπηρεσία της Αστυνομίας Νέας Υόρκης άνοιξε έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο περιστατικό. Επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση του δικηγόρου της οικογένειας που ζήτησε πλήρη διαφάνεια από την έρευνα», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Μέχρι στιγμής ουδείς από τους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς της Νέας Υόρκης δεν έχει μιλήσει για τον φόνο του Γιώργου Ζαπάντη.

ΠΗΓΗ: GREEK NEWS ONLINE

Δικηγόρος οικογένειας Ζαπάντη: Δέχθηκε τρία χτυπήματα με taser, το καθένα ισοδυναμεί με 50.000 βολτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: