Είτε σε “ατύχημα” στον αέρα, είτε σε παράνομες έρευνες, επιδιώκει να σύρει η Άγκυρα την Αθήνα

Τα Ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν κατά πάγια τακτική τους παράνομους εισβολείς. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων
-Αερομαχίες επιδιωκόμενου ατυχήματος
-Επίθεση με ερευνητικά

Καμία διαφοροποίηση ως προς το “καλύτερο” δεν πρόκειται να υπάρξει σε σχέση με την Τουρκία, εκτιμούν οι αναλυτές του Ελληνικού Επιτελείου.

Η νευρική γειτονική χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές θα συνεχίσει να πιέζει ώστε με κάθε τρόπο και μέσο να προκαλεί, διότι βάζει ως κεντρικό στόχο το θερμό επεισόδιο, για να ακολουθήσουν αξιώσεις και διαπραγματεύσεις εφ όλης της ύλης.

Άλλωστε το “σεντόνι” των παράλογων προκλήσεων της Τουρκίας, είναι ιδιαίτερα μακρύ και γεμάτο από αξιώσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από την Αθήνα.

  • Η Ελλάδα ως μόνιμος εχθρός

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Τουρκικής κοινής γνώμης από φλέγοντα ζητήματα που την απασχολούν, είναι μια από τις πάγιες τακτικές της γείτονος η οποία φροντίζει δια μέσω των ΜΜΕ και των εμπρηστικών δηλώσεων κυβερνητικών Αξιωματούχων να δείχνει την Ελλάδα ως τον μόνιμο εχθρό.

Και πάνω εκεί “χτίζεται” το μακροσκελές πέπλο στο οποίο επενδύουν οι Τούρκοι Επιτελείς, κυβερνητικοί και στρατιωτικοί, καθώς ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκουν την εσωτερική ευκαιρία να σηκώσουν τους τόνους και να δηλώσουν ότι η πολιτική της αμφισβήτησης είναι αυτή που τους δίνει πολύτιμο χέρι βοηθείας στην επιβίωση του Έθνους τους.

  • Το ατύχημα και ο κίνδυνος επεισοδίου

Η πρόκληση ενός ατυχήματος αποτελεί έναν διαρκή αγώνα για την Άγκυρα κι αυτό έχει φανεί με κάθε τρόπο.

Την στιγμή μάλιστα που οι Σύμμαχοι “χαϊδεύουν” τα ώτα των προκλητικών γειτόνων, η Αθήνα καταθέτει συντριπτικά στοιχεία εναντίον της Τουρκίας, στοιχεία που στηρίζονται αποκλειστικά στην στατιστική του ημερησίου δελτίου παραβατικής συμπεριφοράς στον ουρανό του Αιγαίου.

Στη Συμμαχία σημειώνουν πηγές ότι υπάρχει “τράπεζα” με στοιχεία, οπτικά και ηχητικά για το τι πραγματικά επιδιώκει η Τουρκία δια μέσου των παραβιάσεων, των υπερπτήσεων, των αερομαχιών στις οποίες πάντοτε βγαίνουν οι μεγάλοι χαμένοι.

  • Οι Τούρκοι πιλότοι μετά τις απορρίψεις αεροφωτοβολίδων, όταν τα “Μπλε φτερά” βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα πίσω τους, εφαρμόζουν και την τακτική της “βουτιάς”. Η ρίψη φωτοβολίδων είναι κίνδυνος για το μαχητικό που έχει πάρει το πλεονέκτημα και τέτοιου είδους “ύπουλες” πρακτικές, είναι γνωστές στους Έλληνες ιπταμένους που πάντα έχουν αυξημένα αντανακλαστικά αντίδρασης.

Και πολλές φορές από τις ξαφνικές “λάμψεις” το “παιχνίδι” μετατρέπεται στις “βουτιές” των ελάχιστων δευτερολέπτων. Δεν είναι λίγες οι αναφορές των αεροπόρων για αερομαχία που ξεκίνησε για παράδειγμα στα 24.000 πόδια και σε δευτερόλεπτα συνεχίστηκε στα 2000-3000 πόδια ή και χαμηλότερα.

Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουν να παρασύρουν στο ατύχημα ή και τον θάνατο, τον Έλληνα μαχητή του αέρα. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των αερομαχιών δηλώνουν ότι οι σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται στο αέρα από την τουρκική πλευρά, μαρτυρούν τις εντολές που έχουν λάβει, που δεν είναι άλλες από το επιδιωκόμενο ατύχημα.

  • Σεισμογραφικά και αξιώσεις στην υφαλοκρηπίδα

Και όσο αυτή η πρακτική δεν βγαίνει για την Τουρκία, θέτει σε εφαρμογή και τα νεότερα σχέδια της που έχουν να κάνουν με τα σεισμογραφικά σκάφη και τα πλωτά γεωτρύπανα. Σε αυτό τον τομέα, η Άγκυρα έχει επενδύσει τις μεγαλύτερες και ίσως πιο επικίνδυνες επεκτατικές βλέψεις.

Το παράνομο Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο, οι χάρτες που δημοσιοποίησε η Τουρκία για έρευνες εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι διαρκείς δηλώσεις των κυβερνητικών Αξιωματούχων της γείτονος, δείχνουν όλες εκείνες τις αξιώσεις στις οποίες καλείται η Αθήνα να δώσει αρχικά πολλές διπλωματικές μάχες.

Στο Ελληνικό Επιτελείο ξέρουν πολύ καλά ότι η Τουρκική κίνηση με ερευνητικό σκάφος θα γίνει, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζονται μέσω σχεδίων και ασκήσεων όλα τα πιθανά σενάρια αποτρεπτικών ενεργειών ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως όπλο στη διπλωματική φαρέτρα, αυτή τη στιγμή θεωρούνται ως το πιο αξιόπιστο μέσω αποτροπής, κυρίως επειδή η Τουρκία επιδιώκει την στρατιωτικοποίηση στις σχέσεις των δύο κρατών.

Πάντως είναι αξιοσημείωτες κάποιες λεπτομέρειες κυρίως στην θάλασσα. Εδώ και σχεδόν τέσσερις βδομάδες, το ΠΝ δεν έχει σταματήσει με ασκήσεις να εκπέμπει μηνύματα αποτροπής και ναυτικής ισχύος στο Αρχιπέλαγος. Η Τουρκία δεν έχει εμφανίσει μονάδες επιφάνειας και παρακολουθεί τα πάντα είτε με CN-235 ή με UAV.

Βέβαια, όπως εξηγούν από το Επιτελείο, η γείτονα είναι ιδιαίτερα απασχολημένη αυτό το διάστημα με τη Λιβύη διότι εκεί ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει ένα από τα βασικά χαρτιά του σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ

Η Ομάδα ΖΕΥΣ αποχαιρετά με πόνο τον φύλακα των αιθέρων: Καλή προσγείωση αδερφέ Μανώλη… [photos]

«Αστέρας Αξίας & Τιμής» στον φίλο της Ελλάδας και της Κύπρου γερουσιαστή Μενέντεζ από το ΥΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: