Υπόθεση Φλόιντ: Ο πρόεδρος της DFB κατανοεί τους παίκτες στη Bundesliga που αντέδρασαν

Ο Μάρκους Τουράμ της Γκλάντμπαχ αντιδρά κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση, αφού σημείωσε το προβάδισμα 2-0 κατά τη διάρκεια του γερμανικού ποδοσφαιρικού αγώνα Bundesliga μεταξύ Borussia Moenchengladbach και Union Berlin στο Moenchengladbach, Γερμανία, στις 31 Μαΐου 2020. EPA / MARTIN MEISSNER




Μπορεί η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) να έκανε γνωστό ότι οι ενέργειες των τεσσάρων ποδοσφαιριστών που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Μινεάπολη, θα αναλυθούν προσεκτικά και ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις, όμως ο πρόεδρός της, Φριτζ Κέλερ, έδειξε σεβασμό και κατανόηση στις πράξεις των Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ατσράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ) και Γουέστον ΜακΚένι (Σάλκε).

Η DFB, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, θέλει να εξετάσει εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων».
«Είναι αφόρητο οι άνθρωποι να υφίστανται διακρίσεις με βάση το χρώμα του δέρματος τους. Εάν πεθαίνουν λόγω του χρώματος του δέρματος τους, τότε είμαι πολύ σοκαρισμένος», δήλωσε ο Κέλερ. «Τα θύματα του ρατσισμού χρειάζονται από όλους εμάς να δείξουμε αλληλεγγύη».

Ο Κέλερ αναφέρθηκε σε συναντήσεις με θύματα διακρίσεων και εκπροσώπους οργανώσεων που αντιμετώπιζαν αντισημιτική, αντιμουσουλμανική ή ρατσιστική εχθρότητα και ισχυρίστηκε ότι η DFB και το γερμανικό ποδόσφαιρο έδειξαν την σαφή απέχθεια της για όλες τις μορφές ρατσισμού, τις διακρίσεις και την βία.

Παράλληλα, ο Γερμανός παράγοντας, επαίνεσε άνδρες και γυναίκες παίκτες για τη στάση και την αλληλεγγύη τους. «Είμαι υπερήφανος γι ‘αυτούς. Μπορώ να καταλάβω πλήρως τις ενέργειες που έγιναν το Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το τι συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Κέλερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Νέα ανάρτηση του Giannis για τη δολοφονία του Φλόιντ: Το βίντεο της Nike και το retweet της Adidas

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: