Υπό πλήρη έλεγχο οι φωτιές στο Κελλάκι, στην Αθάλασσα και στα Κελοκέδαρα της Κύπρου

File Photo: Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. ΚΥΠΕ




Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε περιοχή της κοινότητας Κελλακίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στις 16.35 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Κελλακίου, πλησίον του κρατικού δάσους Λεμεσού.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και αποτελεσματική με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 17.05, καίγοντας έκταση τριών δεκαρίων με ελαιόδεντρα, αναφέρεται.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερα άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, πέντε άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με ένα πυροσβεστικό όχημα. Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν και κάτοικοι της κοινότητας με τέσσερις γεωργικούς ελκυστήρες και δύο εκσκαφείς.

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα καλωδίων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε και δασική πυρκαγιά παρά το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, στις 14:40, σε περιοχή στα Λατσιά, παρά το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας.
Η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνεται, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 15:50. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από σωρούς ελαστικών που βρίσκονταν εντός εγκαταλελειμμένων αποθηκών και επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια, καίγοντας συνολικά επτά δεκάρια με αποκαλάμες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε άτομα του Τμήματος Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επτά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Νωρίτερα, επίσης σήμερα, είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, που εξερράγη γύρω στις 2.30 την αυγή σε αγροτική περιοχή του χωριού Κελοκέδαρα της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά κατάκαψε έκταση 1,5 εκταρίου από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων, αμυγδαλιές και ελιές

Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Πάφου και μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας με το πλήρωμα της.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δυνάμεις πυρόσβεσης όπως η κινητή μονάδα και το βυτιοφόρο του Κ.Σ. Κελοκεδάρων, καθώς και όχημα της Υπηρεσίας Θήρας, παρέμειναν στο μέρος για αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Κική Περικλέους
Λευκωσία, Πάφος, Κύπρος

Τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας θέτει στην Πρόεδρο της Κομισιόν ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: