Η Τουρκία με «πειρατεία» προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους πόρους στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο Δεσποτόπουλος

File Photo: O Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος. Photo via skai.gr




Υπάρχουν ενεργειακοί πόροι στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Κύπρο και δυνητικά στην Ελλάδα, κάτι που προκαλεί τον ανταγωνισμό για τη μεταφορά τους και αγωγός ΕastΜed ενισχύει τον ανταγωνισμό, ενώ η Τουρκία με «πειρατεία» προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους πόρους αυτούς, εκτίμησε μιλώντας σήμερα ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Οι Τούρκοι θορυβήθηκαν με την απάντηση του Ισραήλ ότι ο ΕastΜed θα γίνει», είπε ο κ. Δεσποτόπουλος, ανεφερόμενος και στη συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσαβούσογλου και τη συνάντησή του με τον Σάρατζ.

Όπως επισήμανε ο διεθνόλογος σύμφωνα με το skai.gr, «Οι Τούρκοι θορυβήθηκαν με την απάντηση του Ισραήλ ότι ο ΕastΜed θα γίνει». Επίσης, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο η Ελλάδα να προχωρήσει σε μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο. Μάλιστα υπογράμμισε σύμφωνα με το skai.gr πως αν γίνει μερική οριοθέτηση με Αίγυπτο θα βρεθούμε με ανοιχτή εκκρεμότητα και θα βοηθήσει στην επίλυση της έντασης με την Τουρκία, εκτιμά ο διεθνολόγος.

Ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με του λοιπούς γείτονες στο δρόμο του δικαίου, καθώς όπως είπε οι Τούρκοι φοβούνται το δικαστήριο της Χάγης, ό,τι κι αν δηλώνουν.

Με πληροφορίες από skai.gr

Με το BAYRAKTAR παρακολουθούν οι Τούρκοι πλοία, μαχητικά και δυνάμεις του Ε.Σ. που “κλειδώνουν” τις περιοχές ενδιαφέροντος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: