Η “συγνώμη” του Τζόκοβιτς για το τουρνουά… κορωναϊού: Κάναμε λάθος, ήταν πολύ νωρίς

Ο «Νόλε», που είναι ο τέταρτος παίκτης που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο τουρνουά επίδειξης, μετά τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπόρνα Τσόριτς και Βίκτορ Τροΐτσκι, ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους. Photo EPA, via APE-MOPE




Και ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε τελικά θετικός στον κορονοϊό, ο οποίος «χτύπησε» το τουρνουά «Adria Tour» που διοργάνωνε ο ίδιος, σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων.

  • Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Ζαντάρ στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον ιό, χωρίς πάντως να εμφανίζει συμπτώματα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του επιτελείου του.

Να σημειωθεί πως ο «Νόλε», που είναι ο τέταρτος παίκτης που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο τουρνουά επίδειξης, μετά τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπόρνα Τσόριτς και Βίκτορ Τροΐτσκι, ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους:

  • «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη σε όλους όσους υπέστησαν ζημιές από το τουρνουά. Διοργανώσαμε το τουρνουά με καλές προθέσεις και με καθαρή καρδιά. Πιστεύαμε ότι το τουρνουά πληρούσε όλα τα πρωτόκολλα υγείας. Ενώσαμε όλους τους ανθρώπους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κάναμε λάθος, ήταν πολύ νωρίς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο λυπάμαι για κάθε θετικό δείγμα», δήλωσε σχετικά ο διάσημος πρωταθλητής

«Ο Τζόκοβιτς μπορεί να παίξει στο US Open»
Την άποψη ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι σε θέση ν΄ αγωνισθεί στο US Open, εξέφρασε ο καρδιολόγος και επιδημιολόγος στο Νοσοκομείο «Ambroise-Paré». Δρ. Χαζρίγε Μούσταφιτς.

Οπως είναι γνωστό, ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε στο Βελιγράδι. Ο «Νόλε» απέφυγε να εξετασθεί στην Κροατία, όπου διεξαγόταν το Adria Tour και κατά την διάρκεια του οποίου αρκετοί από τους συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Με καταγωγή από το Μαυροβούνιο και λάτρης του τένις, ο Μούσταφιτς, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κατά πάσα πιθανότητα, ο Τζόκοβιτς θα έχει ελάχιστα συμπτώματα, οπότε θα μπορεί να παίξει. Ακόμη όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που βλέπουμε, είναι πως το άτομο εμφανίζεται πολύ κουρασμένο. Στο τμήμα μου στην καρδιολογία, βλέπουμε ασθενείς οι οποίοι αποθεραπεύθηκαν, αλλά εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με την αναπνοή τους. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με αυτήν την ασθένεια. Η διάρκεια της μεταδοτικότητας, εκτιμάται σε περίπου δέκα ημέρες για περιπτώσεις αθλητών με μικρό σύμπτωμα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο επιστήμονα, ένας αθλητής υψηλού επιπέδου, μπορεί να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, πιό γρήγορα από έναν… κανονικό άνθρωπο: «Ετσι νομίζω. Αλλά σίγουρα, θα τεθεί σε 15ήμερη καραντίνα, χωρίς δυνατότητα προπόνησης. Επομένως, θα είναι ακόμη μια περίοδος προετοιμασίας για αυτό το τουρνουά».

Οσον αφορά στον κίνδυνο αυτό που συνέβη στο Adria Tour να επηρρεάσει και το US Open, ο Μούσταφιτς είναι σαφής: «Είναι δυνατό. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι απαιτήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών θα είναι κολοσσιαίες όσον αφορά την ασφάλεια της υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα πληρώσουν εάν υπάρξει λοίμωξη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βελιγράδι , Σερβία

Ο “ψύλλος” έγινε 33! Η πορεία του διάσημου Αργεντινού από τα 5 του, που έπιασε για πρώτη φορά μπάλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: