Η σιδηρά αδερφή του Κιμ στο επίκεντρο της εξουσίας λέει το CNN: Αυτή έδωσε την εντολή ανατίναξης

File Photo: Η Kim Yo-jong, αδελφή του Κιμ σε εκδήλωση στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ.EPA/JORGE SILVA / POOL




Το χάος στη Βόρειο Κορέα ίσως να εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι η Kim Yo Jong, αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται πλέον σε κεντρικό επίπεδο εξουσίας σημειώνει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του CNN.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ανατίναξη του γραφείου σύνδεσης στα σύνορα με τη Νότια Κορέα προήλθε ύστερα από εντολή της αδερφής του του Κιμ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν μυστηριωδώς απών για δυο μεγάλες περιόδους φέτος με τις φήμες για την υγεία του -είναι παχύσαρκος και βαρύς καπνιστής- να ογκούνται.

Ετσι οι εικασίες ότι η όλο και αυξανόμενη παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο της Κιμ σημαίνει προετοιμασία για πιθανή διαδοχή εάν κάτι συμβεί, γίνονται όλο και πιο έντονες.

Χωρίς να αποκλείεται η όλη απουσία του Κιμ να είναι σκηνοθετημένη σε προσυνεννοημένο ρόλο «καλού μπάτσου» – «κακού μπάτσου» με την αδερφή του, η Κιμ αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες τους τελευταίους μήνες ενώ οι Βορειοκεοράτες βλέπουν όλο και σπανιότερα τον αδερφό της.

Κάποιοι δε πιστεύουν  ότι η Κιμ θα είναι σύντομα κάτι περισσότερο από σύμβουλος, αναλαμβάνοντας σημαντικό φορτίο των κρατικών υποθέσεων.

Την αλήθεια είναι μάλλον απίθανο να τη μάθουμε σύντομα, σημειώνει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον και της Κιμ είναι κάθε άλλο παρά βέβαιο.

«Η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που ζει μέσα στην παράνοια, μίας πάντα επικείμενης επίθεσης από ξένους εχθρούς, οπότε τα πάντα καλύπτονται από μυστικότητα, συμπεριλαμβανομένων της σχεδίων της μελλοντικής ηγεσίας».

Με πληροφορίες από CNN

Δυο μήνες πριν το πρώτο κρούσμα, ο ιός ήταν παρών στα λύματα σε Μιλάνο και Τορίνο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: