Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας για το μακελειό στο Ρέντινγκ

Οι αξιωματικοί της ιατροδικαστικής εργάζονται κοντά στη σκηνή όπου τρία άτομα μαχαιρώθηκαν στο Forbury Gardens, στο Reading, στη Βρετανία, στις 21 Ιουνίου 2020. EPA / WILL OLIVER




Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν περίπου στις 7 χθες το βράδυ ώρα Αγγλίας πολίτες που βρίσκονταν σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ, δυτικά του Λονδίνου.

Οι μέχρι αργά το βράδυ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι τρία από τα θύματα υπέκυψαν επί τόπου στα τραύματά τους, ενώ δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Τη διακομιδή τραυματιών επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία απέκλεισε τη γύρω περιοχή, ενώ ανακοινώθηκε ότι έχει συλληφθεί ένας 25χρονος ως ύποπτος δράστης. Σύμφωνα με το Press Association, ο συλληφθείς είναι Λίβυος.

Το Sky News και η Telegraph μετέδωσαν αρχικά ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του βρετανού υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, προς το παρόν το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

«Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται ως ένα περιστατικό τρομοκρατίας, αλλά φυσικά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του BBC. Σε ανάλογη δήλωση προχώρησαν και εκπρόσωποι της αστυνομίας, σύμφωνα με το BBC.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει τουλάχιστον τρεις πολίτες, κάποιους εξ αυτών σε λίμνη αίματος, να δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο πολυσύχναστο πάρκο Forbury Gardens.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα, ασθενοφόρα οχήματα και περιπολικά.

Την ανησυχία της εξέφρασε μέσω Twitter η αρμόδια για τη δημόσια τάξη Υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, και τη σκέψη του για τα θύματα και την αστυνομία μοιράστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Λίγες ώρες νωρίτερα στην περιοχή είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική αντιρατσιστική συγκέντρωση του κινήματος Black Lives Matter, η οποία δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με το περιστατικό.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Βρετανία

Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στο Ρέντινγκ της Βρετανίας: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: