Η πρεμιέρα του «Μεγάλου Περίπατου» προκάλεσε κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας

File Photo: Άποψη από την οδό Πανεπιστημίου όπου ο Δήμος της Αθήνας έχει περιορίσει τις αυτοκινητολωρίδες ώστε να δημιουργηθούν πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος , Κυριακή 14 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Εντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται, την πρώτη μέρα εφαρμογής των ρυθμίσεων στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Πλέον στην οδό Πανεπιστημίου τα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν στον «μισό» δρόμο από το ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αιόλου. Τα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.

Με πληροφορίες από Εθνος

Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου: 35 χρόνια η συζήτηση για τις αλλαγές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: