Οι πολίτες στην Κύπρο πιστεύουν ότι το δέντρο του συστήματος είναι διεφθαρμένο μέχρι και τη ρίζα…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Το λέμε και το ξαναλέμε: Η διαφθορά έχει αναδειχθεί σε …επιστήμη στην Κύπρο. Αυτό είναι γνωστό άλλωστε.

Οι καταγγελίες είναι πολλές και καθημερινές. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Προφανώς είναι όλοι στο κόλπο. Ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έχει προσωπικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αλλά και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Λόγια έχουμε ακούσει πολλά. Έργα δεν βλέπουμε. Η σημερινή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που βοήθησε να αναδειχθεί σε δράκο η διαφθορά. Οι πολίτες πιστεύουν ότι το δέντρο του συστήματος είναι διεφθαρμένο μέχρι και τη ρίζα.

Όλοι γνωρίζουν αλλά αλληλοκαλύπτονται. Ο κ. Αναστασιάδης δεν υλοποίησε καμία υπόσχεση για τα θέματα της διαφθοράς. Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, που αποχωρεί σύντομα από τη θέση του, δήλωσε:

  • «Πολλές ήσαν οι προσπάθειες παρέμβασης από πολιτικά και άλλα πρόσωπα, ώστε να μη γίνουν ή να διακοπούν ποινικές διώξεις για το χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο, με το επιχείρημα ότι θα βλάψουν το τραπεζικό σύστημα, την εμπιστοσύνη προς τις τράπεζες και τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας».

Τώρα που αποχωρείτε από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα πέστε ονόματα κ. Κληρίδη… Διαφορετικά η ιστορία θα είναι αμείλικτη, διότι η διαφθορά -πάνω απ’ όλα- καθιστά εκβιάσιμους τους πολιτικούς και στα ξένα κέντρα, που πιέζουν για μία κακή λύση του Κυπριακού, η οποία θα παραδίδει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε τους αντικαταστάτες του σημερινού Γενικού Εισαγγελέα. Πρώην υπουργοί της κυβέρνησης και οι δύο, οι οποίοι πιστεύω ότι είναι και επιτυχημένοι και καθαροί. Πρόκειται για τον Γιώργο Σαββίδη, που αναλαμβάνει Γενικός Εισαγγελέας και τον Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος αναλαμβάνει Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Ελπίδα μας είναι ότι θα ασχοληθούν σοβαρά με τη διαφθορά και δεν θα φοβηθούν κανένα πολιτικό ή οικονομικό παράγοντα, όποιο και αν είναι το όνομά του…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Θα απαντήσει η Ένωση Συντακτών Κύπρου στη βαρύτατη κατηγορία του κ. Κληρίδη; Ή είναι λαλίστατη μόνο όταν χύνει δάκρυα για τους «καλούς» Τουρκοκύπριους; Θυμίζω τι είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, ένας σοβαρός δικαστικός: «Είναι γεγονός ότι η διαφθορά και η διαπλοκή απλώνει τα πλοκάμια της σχεδόν σε όλο το δημόσιο τομέα». Όπως είπε, του «ασκήθηκαν σε όλα τα στάδια, αφόρητες πιέσεις από πλειάδα προσώπων. Πολιτικών, νομικών, δημοσιογράφων». Βεβαίως, πρέπει να τους κατονομάσει ο γενικός εισαγγελέας. Θέλουμε να γνωρίζουμε.

ΜΙΧ. ΙΓΝ., HELLAS JOURNAL

Η κρυμμένη αλήθεια στο βιβλίο “Η Συμφωνία που “Γκρίζαρε” το Αιγαίο”: Η υπογραφή του Σημίτη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: