Η παραβατικότητα της Τουρκίας στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

File photo: Οι θέσεις της ΕΕ έναντι της Τουρκίας είναι αυτές που εξέφρασε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σήμερα ο Πίτερ Στάνο. Copyright: European Union
Στην ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής και της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, θα βρεθεί το ζήτημα της Τουρκίας, ανέφερε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων.

  • Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «αυτή είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να συζητηθεί πώς θα προχωρήσει το θέμα και για το πώς θα συνεχίσουμε με την Τουρκία έτσι ώστε να επιτευχθεί αλλαγή στη συμπεριφορά, στις ενέργειες και στις δηλώσεις».

Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την πρόταση για συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Τουρκίας και ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα,  ο Πήτερ Στάνο δεν έδωσε σαφή απάντηση και εστίασε στις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, λέγοντας ότι «υπενθύμισε τη θέση της ΕΕ σχετικά με την Τουρκία, τις θέσεις της ΕΕ για τις δραστηριότητες (της Τουρκίας) στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτά τα θέματα πρέπει να προχωρήσουν και να λυθούν μέσω του διαλόγου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Δένδια στην Τυνησία: Λιβύη και ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal