Η Μέρκελ δεν είχε ενημερωθεί ότι ο Τραμπ θα απομακρύνει Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία

FILE PHOTO: Ο πρόερδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. EPA, GUIDO BERGMANN, BUNDESREGIERUNG




Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει 9,500 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία, ως το Σεπτέμβριο, γράφει το πρακτορείο Bloomberg, (Nich Wadhams- Arne Delfs).

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ενημερώθηκε αρμοδίως από τις ΗΠΑ, και έλαβε σχετική γνώση μόνο από τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Η θέση της Γερμανίας αντικατοπτρίζεται στη δήλωση σε ηλεκτρονικό μήνυμα στενού συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο οποίος έγραψε ότι:

«Αυτά τα σχέδια (της αμερικανικής κυβέρνησης) αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Trump παραμελεί ένα κεντρικό στοιχείο ηγεσίας: τη συμμετοχή των εταίρων της συμμαχίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων». «Για εμάς, τους Ευρωπαίους, πρόκειται για άλλη μια υπενθύμιση να πάρουμε το πεπρωμένο μας, όσον αφορά την πολιτική ασφάλειας, στα χέρια μας».

Άλλος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε, ωστόσο, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι αυτή η απόφαση είναι λογική δεδομένου ότι η Γερμανία δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Αντιθέτως, έχει μετατραπεί σε κόμβο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ θα αποσύρουν, πιθανότατα, μόνο όσους στρατιώτες δεν χρειάζονται πλέον. Στη Γερμανία θα παραμείνουν περίπου 25 χιλιάδες στρατιώτες.

Η απόφαση της Merkel να μην παραστεί στη συνάντηση των G7 στην Ουάσιγκτον δεν επηρέασε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή.

ΠΗΓΗ: Trump to Pull 9,500 Troops From Germany Without Telling Merkel

Οι σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ σε κρίση: «Είναι περίπλοκο» δηλώνει ο Χάικο Μάας για την αποχώρηση των Αμερικανών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: