Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες μεταξύ αυτών η έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣυ, η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό με την επιστημονική ομάδα για συζήτηση της άρσης μέτρων, η συζήτηση για την μεταρρύθμιση της ΤΑ, η παρουσίαση στη Βουλή του πακέτου μέτρου στήριξης της οικονομίας, οι βανδαλισμοί σε τζαμί στη Λεμεσό και οι έρευνες για τα δύο πτώματα στην παλιά Λευκωσία.

«Επιχειρήσεις…ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ!» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει πως τα δύο κόμματα πήραν και την κρατική βοήθεια και λόγω της πανδημίας φόρτωσαν και στο κράτος τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα κόμματα δεν έπρεπε να λάβουν τη βοήθεια, με βάση το πρόγραμμα στήριξης και άρα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που καρπώθηκαν. Αλλού γράφει πως στα αζήτητα παραμένει η λίστα με τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας ξέχασε να στείλει επιστολή. Η «Α» επίσης αναφέρεται στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ και στις δηλώσεις ΠτΔ και Υπ. Υγείας.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Μέχρι τον Οκτώβριο ή θα χαθεί το τρένο» και αναφέρει πως θα γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις το καλοκαίρι για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να είναι έτοιμη η Βουλή μόλις ανοίξει. Αλλού αναφέρεται στα δύο πτώματα στην παλιά Λευκωσία και γράφει πως όλα δείχνουν δολοφονία και αυτοχειρία με άγνωστα τα κίνητρα. Ο «Π» επίσης προβάλλει την παρουσίαση του οικονομικού πακέτου στήριξης από τον ΥΠΟΙΚ στη Βουλή και τη συνάντηση σήμερα τραπεζιτών-ΠτΔ.

Με τίτλο «Ρήξη υπ. Υγείας-επιστημόνων» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η ομάδα των ειδικών εισηγείται άρση όλων των περιορισμών αλλά διαφωνεί το υπ. Υγείας και ότι σήμερα θα γίνει συζήτηση στο Προεδρικό υπό τον ΠτΔ . Ο «Φ» αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για το θάνατο του Τζορτζ Φλοϊντ και στις αντιδράσεις διεθνώς. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι άνοιξαν οι επιδοτήσεις για ηλιακούς θερμοσίφωνες με χορηγίες για οικίες.

«Ορατός κίνδυνος να βάλουν λουκέτο οι ΜμΕ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει για το υπόμνημα της ΠΟΒΕΚ στο Προεδρικό και τα αιτήματα για λύσεις στα προβλήματα μικρών επιχειρήσεων. Αλλού αναφορά γίνεται στους βανδαλισμούς σε τζαμί στη Λεμεσό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η «Χ» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρέσβη της Κίνας και στη στήριξη για το Κυπριακό.

«Ιστορική μέρα η ενδονοσοκομειακή φροντίδα » είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail”που γράφει για την έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ και τις δηλώσεις του ΠτΔ και του Υπ. Υγείας. Αλλού γράφει για τους βανδαλισμούς στο τζαμί στη Λεμεσό και τη καταδίκη από την Κυβέρνηση που ζήτησε έρευνα. Αναφορά γίνεται και στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για χειρισμούς του ΥΠΕΣ στο θέμα των μεταναστών. ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: