Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες, η παραμονή του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη στη θέση του μέχρι το τέλος Ιουλίου και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας στην παλιά Λευκωσία, είναι τα κύρια θέματα του Τύπου σήμερα.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Έκλεισε στόματα ο Πρόεδρος” γράφει ότι αυτό έκανε με τις κινήσεις του στο θέμα του ανασχηματισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η αντιπολίτευση αναγκάστηκε να εκφράσει για ικανοποίηση και οι διορισμοί αφορούν τεχνοκράτες με πλούσιο βιογραφικό και καλές σπουδές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού ότι ότι η ζήτηση και οι κρατήσεις για τον Ιούλιο είναι μικρότερες του αναμενόμενου. Αλλού γράφει ότι αρνείται να μιλήσει ο συλληφθείς Ινδός για το φονικό στην Λήδρας.

Ο “Πολίτης” με τίτλο “Η τελευταία μάχη του Κώστα Κληρίδη” αναφέρεται στην αλληλογραφία για τις απολαβές και την ημερομηνία αφυπηρέτησής του, με την εφημερίδα να γράφει ότι τον Φεβρουάριο ο κ. Κληρίδης γνωμάτευσε ότι θα αφυπηρετήσει στις 8 Ιουλίου και τον Ιούνιο άλλαξε γνώμη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον ανασχηματισμό και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε “ημέτερους” αλλά όχι πολιτικούς καριέρας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι το γραπτό της φυσικής ήταν αντίθετο από τις κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Ισορροπίες με ορίζοντα” αναφέρεται στο παρασκήνιο του ανασχηματισμού και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ευκαιρία για σεναριολογία για το 2023. Αλλού αναφέρεται σε εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το κόστος των τεστ κορωνοϊού που φτάνει συνολικά στα 7,5 εκ ευρώ και τις μάσκες, όπου προσφορά υπέβαλλαν και ΜΜΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκτός φορολογικών δηλώσεων μένουν οι μήνες της πανδημίας.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Νέοι ορισμοί ξοφλούν παλιές υποχρεώσεις” αναφέρεται στον ανασχηματισμό και γράφει ότι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εξόφλησης υποχρεώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο διορισμός της νομικού Έμιλυς Γιολίτη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περιοδεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας στην συνοικία του Αη Γιάννη για τα προβλήματα της περιοχής. Αλλού γράφει για παράταση του σχεδίου παροχής πολεοδομικών κινήτρων για σκοπούς ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Πόλεμος συμμοριών βίζας στην παλιά Λευκωσία” αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό δολοφονίας στην Λήδρας και γράφει ότι είναι αποτέλεσμα αντίπαλων πρακτόρων (agents) που χρεώνουν χιλιάδες ευρώ για μια βίζα για την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε δύο ακόμη γυναίκες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις Τ/κ κατοίκων της Πύλας χθες στο οδόφραγμα του Περγάνου λόγω άρνησης της αστυνομίας των Βάσεων να επιτρέψει διέλευση τ/κ οικογένειας επειδή τα ανήλικα παιδιά δεν είχε τεστ κορωνοϊού.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: