Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Οι κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ
Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες μεταξύ αυτών η κατάσταση στην οικονομία και η στήριξη στους μικρομεσαίους, οι αναφορές στη Βουλή για άταφες σορούς και γεμάτα ψυγεία λόγω μη διενέργειας νεκροτομών, η έναρξη των αφίξεων, η παραδοχή ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πλέον ασφαλείς χώρες , το μεταναστευτικό και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

«Άταφοι δεκάδες νεκροί!» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει πως οι ιατροδικαστές δεν διενεργούν νεκροψίες λόγω φόβου για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα δεκάδες σοροί να είναι άταφες. Φιλοξενούνται και δηλώσεις των αρμοδίων στην επιτροπή υγείας της Βουλής και η έκκληση να βρεθεί λύση. Αλλού γράφει πως σήμερα ξεκαθαρίζει το θέμα των οδοφραγμάτων και ότι γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα κατεχόμενα. Η «Α» επίσης αναφέρεται στις διεργασίες ΟΚΥΠΥ και κυβερνητικών γιατρών.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Στο τραπέζι μοντέλο διάσωσης της εργασίας» και αναφέρει πως σήμερα πάνε στο Προεδρικό οι κοινωνικοί εταίροι για ενημέρωση για τα νέα σχέδια στήριξης. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη της διαδικτυακής αγοράς γεωργικών προϊόντων με νέα πλατφόρμα που μπαίνει σε εφαρμογή για αγορά απευθείας από τους παραγωγούς. Ο «Π» επίσης προβάλλει την επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι η Κύπρος είναι από τους πιο ασφαλείς προορισμούς.

Με τίτλο «Πιέζονται αλλά αντέχουν» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι σημειώθηκε μείωση στα κρατικά έσοδα κοντά στα 200 εκ αλλά επικρατεί αισιοδοξία για τον Ιούλιο. Ο «Φ» αλλού αναφέρεται στα μηδενικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, στην τελευταία διάσκεψη Τύπου από τους κυρίους Κωστρίκη και Λοϊζου. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αθωώθηκαν αστυνομικοί για επεισόδιο με δημοτικό εργάτη εν μέσω καραντίνας.

«Τουρκία-Λιβύη συμφώνησαν για γεωτρήσεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως  η Άγκυρα συνεχίζει με τους σχεδιασμούς της και ότι χθες έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργός της Λιβύης.  Αλλού αναφορά γίνεται στα πτητικά προγράμματα προς Κύπρο που ανακοίνωσαν 20 αεροπορικές εταιρείες.  Η «Χ» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στην περιοδεία στου ΓΓ του ΑΚΕΛ σε Λάρνακα και στα προβλήματα των μικρομεσαίων.

«Η Κύπρος μεταξύ των πιο ασφαλών χωρών» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που γράφει για την επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ χθες και την επισήμανση ότι η Κύπρος είναι  ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες για τουρισμό. Αλλού γράφει πως κατηγορήθηκαν 15 αστυνομικοί στην υπόθεση Μεταξά. Αναφορά γίνεται και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε ιδιωτικά νοσοκομεία, φιλοξενώντας και φωτογραφία από το Απολλώνειο.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Ο ΔΗΣΥ συναγωνίζεται το ΕΛΑΜ στη ξενοφοβία!» γράφει στο κύριό της θέμα πως το κυβερνητικό κόμμα `φορά το κοστούμι του εθνικιστή και βαδίζει στις βουλευτικές`. Αλλού αναφορά γίνεται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ και στις διαδηλώσεις σε ΗΠΑ και αλλού. Γράφει ακόμη για τις διαμαρτυρίες Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές λόγω των κλειστών οδοφραγμάτων.

Το «Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Σιγή ιχθύος από τους κυπριακούς ΜΚΟ» και αναφέρεται στα θέματα μετανάστευσης και στις διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού. Αλλού αναφέρεται στα σχέδια του Ισραήλ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο και στις μεγάλες επενδύσεις στον τομέα. Επίσης προβάλλει μελέτη για την κοινωνική αποστασιοποίηση κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal