Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια νησιών για τον Covid-19

File Photo: Το αεροδρόμιο Κέρκυρας, πηγή: corfu-airport.com




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για τους επόμενους τρεις μήνες θα προβαίνουν σε ελέγχους στους τουρίστες τόσο σε αεροδρόμια, όσο και σε λιμάνια.

Τα στελέχη των ΕΔ είναι για όλες τις δουλειές, καθώς ήδη βρίσκονται σε alert αυτή την περίοδο λόγω της αντιπυρικής περιόδου αλλά και για το μεταναστευτικό.

Ιατρικό προσωπικό απασχολείται σε δομές μεταναστών και άλλα στελέχη βρίσκονται στην οριογραμμή ώστε η παρουσία τους να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται και πάλι να συνδράμουν τις υγειονομικές αρχές, όπως άλλωστε κάνουν καθημερινά με τα πτητικά μέσα που διαθέτουν σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο με τις αεροδιακομιδές.

Επιπροσθέτως σε κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή ανά την επικράτεια πάντοτε ζητά η πολιτεία από το υπουργείο άμυνας και τα επιτελεία τη συνδρομή τους με μέσα και προσωπικό ώστε ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Την ίδια στιγμή και 365 ημέρες το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διατηρεί την αποτρεπτική ισχύ του απέναντι στην κλιμακούμενη και διαρκή τουρκική προκλητικότητα.

Η Κως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες της: Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ο Χαρδαλιάς

Πάντως σε κάθε περίπτωση, το “φίδι από την τρύπα” με τους ελέγχους σε αεροδρόμια και λιμάνια καλούνται να το βγάλουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με μια επιπλέον αποστολή η οποία δεν τους αναλογεί. Και επειδή από τον Φεβρουάριο ξανά οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν να παρασκευάσουν αντισυπτικά, να απολυμάνουν τους χώρους τους, να προετοιμαστούν για οτιδήποτε απαιτηθεί σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή και πολλά άλλα έτσι και τώρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίνεται στο αίτημα της Γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας να συμβάλλουν εμπράκτως οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” σε επισκέπτες της χώρας μας από την 1η Ιουλίου 2020.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, από την Τετάρτη και για τρεις μήνες, μόνιμα κλιμάκια που αποτελούνται από υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (26 Αξιωματικούς και 100 Υπαξιωματικούς) θα επανδρώσουν 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου, αλλά και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο υγείας τα τέσσερα σημεία επιβατών κρουαζιερόπλοιων στα οποία θα βρίσκεται στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό είναι η Ρόδος, ο Πειραιάς, το Κατάκολο και ο Βόλος.

Σ’ ότι αφορά τα αεροδρόμια η λίστα είναι μεγάλη και όσοι θα βρεθούν σε Ρόδο, Κω ,Σάμο, Καβάλα, Λέσβο, Γιάννενα, Χίο, Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Άκτιο, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Άραξο, Ν. Αγχίαλο, Λήμνο, Σκύρο, Ζάκυνθο, Σκιάθο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Μύκονο, θα ελεγθούν για Covid-19 από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στελέχη θα συμμετέχουν αποκλειστικά στη λήψη των δειγμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που θα υποβληθούν σε έλεγχο, η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα του ελέγχου, γίνονται κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και με αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο Ντι Μάιο για την επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ: Οι ξένες παρεμβολές πρέπει να σταματήσουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: