Η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες και για τους Βρετανούς τουρίστες: Διακοπές με αυστηρούς νέους κανόνες…

Άποψη της παραλίας της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πλέον μία δραματική στροφή 180 μοιρών και είπε ότι οι Βρετανοί μπορούν να επισκεφθούν τον δημοφιλή προορισμό διακοπών τους από τις 15 Ιουνίου, γράφει η εφημερίδα Express (κείμενο: Millie Bull).

Αλλά η εμπειρία των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να μην είναι αυτό που προσδοκούν οι επισκέπτες, καθώς πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρούς νέους κανόνες.

Η Ελλάδα δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι θα απαγορεύει σε Βρετανούς να επισκεφτούν τη χώρα εξαιτίας των φτωχών επιδόσεων του ΗΒ στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, τώρα η χώρα ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί επιτρέπεται να την επισκεφτούν για διακοπές αργότερα στη διάρκεια του μήνα. Τα ευπρόσδεκτα νέα έδωσαν στους Βρετανούς μία σπίθα ελπίδας για τις μελλοντικές καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μολονότι αυτά είναι καλά νέα για τους Βρετανούς, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) θα απαιτείται να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες καραντίνας με την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό με την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εάν ένα άτομο διαγνωστεί αρνητικό, τότε θα χρειαστεί να μπει σε καραντίνα για επτά ημέρες με την άφιξή του.

Πρόκειται για μία οριακή βελτίωση στους κανόνες του ίδιου του ΗΒ για την 14ήμερη καραντίνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στην ανακοίνωσή του: “Εάν προέρχεστε από ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται στη λίστα περιοχών που έχουν πληγεί του EASA, τότε θα υποβληθείτε σε τεστ με την άφιξή σας. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τότε ο επιβάτης μπαίνει σε αυτο-απομόνωση για 7 ημέρες. Εάν το τεστ είναι θετικό, ο επιβάτης μπαίνει σε καραντίνα υπό επίβλεψη για 14 ημέρες”.

[Η ανακοίνωση] έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Ελλάδα απογοήτευσε τους Βρετανούς τουρίστες λέγοντας ότι δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοι.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προηγουμένως αναφέρει ότι θα δεχόταν τουρίστες από τις 15 Ιουνίου αλλά ότι οι Βρετανοί δεν θα βρίσκονται στη λίστα.

ΠΗΓΗ: Greece holidays: Nation makes dramatic U-turn allowing Britons to return under new rules

Αποκάλυψη Le Monde: O Ερντογάν επαναπροσδιορίζει το όνειρό του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: