Η Ελλάδα ανοίγει τις παραλίες της πρώτα στους Γερμανούς: Εμείς θα περιμένουμε, παραπονούνται οι Βρετανοι

File Photo: Μπάνιο στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σχόλιο του Nigel Gardner, πρώην εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη στήλη Red Box της εφημερίδας The Times, με αφορμή τη λίστα των χωρών που ανακοίνωσε η Ελλάδα, σημειώνει ότι εν μέσω πανδημίας, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο, ούτε στη διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού, ούτε στο ποιος θα πάει πρώτος διακοπές.

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δίνει στους Γερμανούς προβάδισμα δύο εβδομάδων. Ενώ οι Βρετανοί θα πρέπει να περιμένουμε, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου και μετά να αυτο-απομονωθούμε για 14 ημέρες, μόλις επιστρέψουμε στην πατρίδα, οι Γερμανοί θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ελληνικές παραλίες από τα μέσα Ιουνίου, χωρίς καραντίνα και χωρίς ελέγχους.

Ο συντάκτης εξηγεί όμως, ότι αυτή η γερμανική πρωτιά δεν είναι “κάποιο ξέσπασμα της Αθήνα, που προκλήθηκε από το Brexit” καθώς ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί “επιτρέπεται να απλώσουν τις πετσέτες τους”. Η ΕΕ έμεινε να κοιτάει  με θλίψη, καθώς τα κ-μ έκλεισαν τα σύνορά τους τον Μάρτιο, ακολουθώντας μονομερώς, τα συμφέροντά τους.

Καθώς τώρα τα σύνορα ξανανοίγουν και όλοι κυνηγούν τα τουριστικά ευρώ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν παραμεριστεί. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τις επιδημιολογικές διαφορές, αποφάσισε  ότι θα ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε 25 χώρες, πολλές από τις οποίες δεν είναι κ-μ της ΕΕ. Χαρακτηριστικά, ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί έχουν μείνει έξω από τη λίστα, οι Κινέζοι περιλαμβάνονται. Ο σχολιαστής συνεχίζει τονίζοντας ότι η Κίνα με τις αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ιταλία, εν μέσω πανδημίας, έχει στρέψει την κοινή γνώμη υπέρ της, ενώ τα κ-μ της ΕΕ το καθένα κοίταζε τον εαυτό του και οι Βρυξέλλες δεν έκαναν τίποτα. “Περισσότερα πράγματα διακυβεύονται αυτή τη στιγμή, από το ποιος θα πάει πρώτος στην παραλία” καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Greece opens its beaches to Germans first

Η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες και για τους Βρετανούς τουρίστες: Διακοπές με αυστηρούς νέους κανόνες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: