“Γενί Σαφάκ” για αναβολή επίσκεψης Λαβρόφ στην Τουρκία: Δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για συμφωνία στη Λιβύη

File Photo:Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σερκέι Λαβρόφ. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για συμφωνία στη Λιβύη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, γι αυτό και αναβλήθηκε η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ η οποία επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στην εφημερίδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση των Ρώσων είχε ήδη διαβιβαστεί στη Μόσχα μια μέρα πριν από την επίσκεψη το Σάββατο, από ρωσική αντιπροσωπεία. Η Τουρκία βρήκε απαράδεχτη την πρόταση των Ρώσων για εκεχειρία και θεώρησε ότι δεν ήταν στο πλαίσιο της Διακήρυξης Καΐρου της 6ης Ιουνίου την οποία είχε στηρίξει και η Μόσχα. Τελικά οι δύο Υπουργοί, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία αποφάσισαν αναβολή της επίσκεψης καθώς δεν ανέμεναν πρόοδο διά των διαπραγματεύσεων.

Πάντως η Γενί Σαφάκ διερωτάται εάν η νέα εξέλιξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία στηρίζεται από την Άγκυρα θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεκινώντας από την πόλη Σίρτε. Άλλωστε κατάληψη της Σίρτε θα σημαίνει έλεγχο του 70% των πετρελαίων της Λιβύης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Γιατί ακύρωσαν την επίσκεψή τους στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: