Φοβούνται βεντέτα στα Ζωνιανά: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά από αιματηρό επεισόδιο με 2 τραυματίες

File Photo: H επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Photo via @amna_news (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη μετά το τελευταίο επεισόδιο στην περιοχή του Μυλοποτάμου υπό το φόβο βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών.

Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει έναν 25χρονο, φερόμενο δράστη αιματηρού επεισοδίου. Σύμφωνα με το ethnos.gr το επεισόδιο άρχισε να εκτυλίσσεται χτες το απόγευμα όταν ο 25χρονος τσακώθηκε με τον 45χρονο συγχωριανό του στον Μυλοπόταμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο καυγάς κατέληξε στον ξυλοδαρμό του τελευταίου καθώς ο νεαρός άρχισε να χτυπάει με μια ράβδο στο κεφάλι τον 45χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Κατόπιν, τράπηκε σε φυγή και ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Το ρεπορτάζ του ethnos.gr αναφέρει πως ο 54χρονος αδερφός του τραυματία εντόπισε στα Ζωνιανά τον δράστη και όταν του ζήτησε το λόγο για τον ξυλοδαρμό του 45χρονου, τότε εκείνος φέρεται πως έβγαλε πυροβόλο όπλο και τον πυροβόλησε στη λεκάνη. Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι ήταν παραμορφωμένοι. Ενδεχομένως ο δράστης ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ να παραποίησε τους κάλυκες προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα ταυτοποίησης του όπλου του από τις Αρχές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του cretapots.gr, σοβαρή αλλά σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ο 54χρονος ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στον κόκκυγα. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση χωρίς ωστόσο οι γιατροί να βγάλουν την σφαίρα από το σώμα του καθώς κρίθηκε επικίνδυνο σε αυτή τη φάση, για την πορεία της υγεία του. Όπως δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστας Τερζάκης, ο τραυματίας έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά ,ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και τα επόμενα δύο 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα. Ο αδελφός του 45 ετών, είχε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του έγιναν ράμματα στο τραύμα και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr που επικαλείται πηγές ενημέρωσης σημειώνει πως ο 54χρονος θα μπορούσε να έχει πέσει νεκρός, με βάση τους κάλυκες από καλάσνικοφ που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος. Ο 54χρονος, νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα μεταξύ του ιερού οστού και του κόκκυγα. Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα αναφλέρεται πως στο περιστατικό φέρεται να υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο δεν υπήρχαν μαρτυρίες για την αρχική φασαρία που «άναψε» τα αίματα. Οι Αρχές πάντως φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα του ατόμου που πυροβόλησε, το οποίο κατά πληροφορίες έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Οι ανησυχίες της ΕΛΑΣ πάντως εντείνονται καθώς είναι εξαιρετικά νωπές οι μνήμες από το μακελειό και τους νεκρούς πριν από λίγο καιρό στα Ανώγεια της Κρήτης.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, cretapost.gr και protothema.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του Καστελόριζου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: