Φουρλάς: Η Ε.Ε. να προστατεύσει τους φοιτητές από την απόφαση των Βρετανών για κατάργηση δανείων

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία από το γραφείο του
Η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει τα φοιτητικά δάνεια και άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους Ευρωπαίους φοιτητές.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, παρεμβαίνοντας στο θέμα, κατέθεσε με τη μορφή του κατεπείγοντος, συγκεκριμένη Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την αποφυγή της θυματοποίησης των Κυπρίων φοιτητών οι οποίοι έχουν ψηλά στις επιλογές τους τα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Σε συνέχεια των ενεργειών που ήδη γίνονται από την κυβέρνηση και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, ο κ. Φουρλάς, ζητεί τη λήψη άμεσων αποφάσεων και πρωτοβουλιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που προκάλεσε η ενέργεια της Βρετανικής κυβέρνησης.

Στην ερώτηση τονίζονται τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης για κατάργηση των φοιτητικών δανείων από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά και σειρά οικονομικών διευκολύνσεων προς τους Ευρωπαίους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων Κυπρίων φοιτητών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βρετανία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Κύπριους φοιτητές, ερωτώ τι προτίθεται να κάνει η Επιτροπή για να βοηθήσει όσους έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο εισαγωγής στα βρετανικά Πανεπιστήμια ή προγραμματίζουν να σπουδάσουν στη Βρετανία και επηρεάζονται άμεσα από την απόφαση αυτή».

Δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα στην Κύπρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal