Έξυπνα φανάρια που θα κόβουν κλήσεις και 230 κάμερες επιτήρησης στους δρόμους της Αθήνας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εγκαινίασε τον αναβαθμισμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.). Η παρουσίαση του έργου έγινε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, που είχε αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργική ετοιμότητα του δικτύου των 230 καμερών κυκλοφορίας, καθώς και του Θαλάμου Επιχειρήσεων. Μέρος της αναβάθμισης είναι και το πρόγραμμα ασύρματων ανιχνευτών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR




Τον αναβαθμισμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.)

εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που είχε αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργική ετοιμότητα του δικτύου των 230 καμερών κυκλοφορίας, καθώς και του Θαλάμου Επιχειρήσεων.

Μέρος της αναβάθμισης είναι και το πρόγραμμα ασύρματων ανιχνευτών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά.

«Το ΘΕΠΕΚ είναι ένα ακόμη βήμα για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εκτός του Περιφερειάρχη Αττικής, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, o γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: