Έξαρση Covid-19 εδώ και 3 εβδομάδες στη Βόρεια Μακεδονία: Στις 4.820 τα κρούσματα

File photo: Ιατρικό προσωπικό και νοσοκόμοι μεταφέρουν ασθενή με κορωναϊό σε νοσοκομείο. EPA, GEORGI LICOVSKI
Σταθερά υψηλός παραμένει τις τελευταίες 20 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θυμάτων του κορωναϊού στη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 4.820.

Επίσης, έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 222 τον αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα) και στο Τέτοβο (19).

Η διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα δήλωσε ότι οι επιδημιολογικές έρευνες καταδεικνύουν πως από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων (στις 24 Μαϊου) και μετά αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορωναϊό ασθενών. Κατά την περίοδο αυτή έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορωναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εστίες (περί τις 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορωναϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Αποτυγχάνει η ανοσία της αγέλης στην Σουηδία: Μόνο 6,1% των Σουηδών έχει αντισώματα κορωναϊού

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal