Eurostat: Ουραγοί στις πολιτιστικές δαπάνες στην ΕΕ για το 2018 Ελλάδα και Κύπρος

File Photo: ΚΥΠΕ




Στις δύο τελευταίες θέσεις του πίνακα κατάταξης πολιτιστικών δαπανών των Κρατών Μελών της ΕΕ, ως ποσοστό των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης βρίσκονται η Ελλάδα και η Κύπρος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για το 2018.

Το 2018, το 1,0% των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διατέθηκε σε πολιτιστικές υπηρεσίες (μη συμπεριλαμβανομένων των ραδιοτηλεοπτικών και εκδοτικών υπηρεσιών). Αυτό το μερίδιο παρέμεινε σχετικά σταθερό με την πάροδο του χρόνου, αντιπροσωπεύοντας το 1,0% των συνολικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης κάθε χρόνο από το 2013 έως το 2018.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2018, η Λετονία κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο πολιτιστικών υπηρεσιών στις δαπάνες γενικής κυβέρνησης (2,8%), ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (2,7%) και την Εσθονία (2,4%).

Το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ελλάδα (0,3%), και ακολουθεί η Κύπρος (0,5%), η Ιταλία και η Πορτογαλία (από 0,6%).

Υπήρξαν γενικά σχετικά μικρές αλλαγές που αναφέρθηκαν στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ μεταξύ του 2013 και του 2018. Η κύρια εξαίρεση ήταν η Ουγγαρία, όπου το μερίδιο των πολιτιστικών υπηρεσιών στις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε από 1,5% σε 2,7%.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες / Βέλγιο

Οι Θρακιώτες φτιάχνουν ταινία για τους πέντε Νεομάρτυρες της Σαμοθράκης, υπό τους ήχους Σπανουδάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: